Foto: Iman Fase

Nieuwe horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland

  Economie

SINT-ANNALAND - De zoektocht naar horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland heeft tot een succesvolle match geleid. Carina van Vossen en Janine Vroegop zijn bekende lokale persoonlijkheden en vormen straks de gezichten van het nieuwe Havenzicht. Ze worden daarbij op technisch vlak ondersteund door Leo van Vossen. 


Met al hun horeca-ervaring gaan ze samen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze eeuwenoude herberg tot de ‘Huiskamer van Sint-Annaland.’ Ook de verschillende functies van het pand zijn vastgesteld. Vakantieappartementen, een brasserie, een extra kantoor en activiteitenruimte voor Zorgcoöperatie Anna Zorgt en een fitnessruimte maken onderdeel uit van deze invulling.

Na de zomer

De eerste etage en de zolder worden na de zomer omgebouwd tot vijf comfortabele vakantieappartementen met ieder een eigen keuken. Direct naast de sterk vernieuwde hoofdingang krijgt Zorgcoöperatie Anna Zorgt een extra kantoorruimte om haar leden en inwoners van Sint-Annaland nog laagdrempeliger te kunnen ontvangen. Daarnaast ontstaat er in de grote zaal een activiteitenruimte die ideaal is voor bijvoorbeeld de koffieochtenden. De bestaande ruimtes in het wooncomplex Annahof blijven daarbij wel gehandhaafd om zo de groei van de zorgcoöperatie op te kunnen vangen.

Metamorfose

Op de begane grond wordt een brasserie gerealiseerd met een groot buitenterras, wat recent geheel is vernieuwd gelijktijdig met de renovatie van het gehele Havenplein. Het linkergedeelte van Havenzicht ondergaat een metamorfose waardoor het gehele pand een meer evenwichtige en nog prominentere uitstraling krijgt. De historische kelders onder het pand worden gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor besloten bijeenkomsten. 

Streekproducten

De nieuwe uitbaters willen graag met streekproducten gaan werken, een (afhaal)broodjescorner realiseren, culinaire thema-vonden organiseren en een ontbijtservice opzetten. Ook kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij onder andere de keukenactiviteiten.Nadat de nodige vergunningen zijn verkregen is het de bedoeling om na de zomer te beginnen met de interne werkzaamheden in het gigantische pand. Als eerste worden de appartementen gerealiseerd, en met een beetje geluk kan rond de zomer van 2021 de horeca van start gaan.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief