Dhr. Moerland ontvangt een erepenning voor zijn inzet als kerkrentmeester.
Dhr. Moerland ontvangt een erepenning voor zijn inzet als kerkrentmeester.

Erepenning voor dhr. L.M. Moerland

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

THOLEN - In verenigingsgebouw 'De Wingerd' is donderdag 8 maart is officieel afscheid genomen van scheidend voorzitter van de Kerkrentmeesters, dhr. L.M. Moerland. Bijna dertig jaar heeft hij zich ingezet als kerkrentmeester voor de Hervormde Gemeente van Tholen.

In deze functie en later in het ambt van ouderling-kerkrentmeester heeft hij zich volledig ingezet voor alle materiële en financiële belangen van de gemeente. Bijna dagelijks was hij in de kerk aanwezig en heeft menig Tholenaar rondgeleid door het monumentale gebouw. Ook bij de bouw van de Wingerd en de restauratie van de Grote Kerk heeft hij menig uurtje ingezet. De kerkvoogdij verliest in hem een gewaardeerd en gerespecteerd lid en heeft hem daarom onderscheiden met een erepenning van de Vereniging voor Kerkrentemeesterlijk Beheer in de PKN.

Daarnaast zet hij zich nog steeds in voor de landelijke en provinciale kerk. Onder meer als lid van de Zeeuwse classis Zierikzee, die na de herindeling overgaat in de grote classis Delta. Maar ook is hij nog steeds lid van de provinciale afdeling van de VKB waar hij onder meer contactpersoon voor is. Om die reden is er ook geen bericht van deze erepenning verstuurd naar deze Zeeuwse afdeling, anders zou hij de uitreiking van zijn eigen erepenning vooraf al hebben kunnen weten.

Behalve dhr. Moerland zijn ook andere gemeenteleden in het zonnetje gezet die samen bijna 50 jaar als vrijwilliger hun steentje hebben bijgedragen. De VKB kende twee bronzen speldjes toe voor Leni Vercammen en Willy van der Kleijn die resp. 15 en 19 jaar vrijwilliger waren. De VKB heeft een zilveren speldje toegekend aan Aan Adri van de Sande die 28 jaar het verjaardagsfonds coördineerde. En mevrouw Huigje Vroegop ontving een bos bloemen voor haar bijdrage aan de actie Kerkbalans.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief