Op de voorgrond het kenmerkende item van Lacrosse: de stick.
Op de voorgrond het kenmerkende item van Lacrosse: de stick. Foto: Grassroots Lacrosse

Trainingen Lacrosse voor teams van HC Walcheren

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Ondanks de pandemie is er interesse in sporten buiten. Dat Lacrosse aan een flinke opmars bezig is, dat is te zien. Tijdens hun reguliere trainingen hebben tien hockeyteams van HC Walcheren introducties gehad in de sport Lacrosse. De komende weken volgen meer teams dit voorbeeld. Dit om te laten zien dat de sport op hun terrein te beoefenen is.

Met zichtbaar veel plezier hebben teams de sport beter leren kennen. “Het spel, de dynamiek, tactiek, het fysieke, het is nieuw voor ons, maar zeker leuk om te weten dat we het hier aanbieden. Zeker een aanrader!” aldus een aantal deelnemers.

Hoofdcoach en oprichter van het Zeeuwse team ‘LoKust Lacrosse’, Daniël Sterenborg, benadrukt dat het niet de bedoeling is om spelers _’af te pakken’: “In tegendeel. Dit is een verrijking van het sportaanbod. Het bekender maken van lacrosse onder een jongerengroep die veel op sociale media zitten, draagt eraan bij dat de vriend(inn)en, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes of de sportieve oom en tante die iets nieuws zoeken, kunnen aansluiten bij de training op de woensdagavond. Lacrosse is nieuw in de provincie en iedereen start op hetzelfde niveau.”

“De beste teamsporters van nu...” - aldus Sterenborg en de hockeytrainers: “...zijn vaak multisportatleten. Spelers die meerdere sporten doen, ontwikkelen meer kwaliteiten en strategiën; zijn fysiek en mentaal sterker en hebben meer inzicht. Kortom ze zijn beter in beiden sporten! Voor Lacrosse zie je dat er van iedere sportachtergrond iets verwerkt kan worden: basketbal, voetbal, hockey, rugby, korfbal of zelfs tennis en free running!”

Andere sportverenigingen op Walcheren worden door Sterenborg van harte uitgenodigd om een clinic te reserveren. Via Instagram/Facebook LoKust Lacrosse of meer informatie via: www.lokustlacrosse.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief