Grote zoekactie naar voortvluchtige TBS'er Henk Ernst in Putte en Hoogerheide levert niets op
Foto: Venema Media

Grote zoekactie naar voortvluchtige TBS'er Henk Ernst in Putte en Hoogerheide levert niets op

  112 Meldingen,112 Nieuws

PUTTE/HOOGERHEIDE - Nederlandse en Belgische politievoertuigen hebben dinsdagavond in Putte en Hoogerheide een grote zoekactie gehouden naar de voortvluchtige TBS'er Henk Ernst. Ook een politiehelikopter heeft lange tijd meegeholpen bij de zoekactie. Ernst is niet aangetroffen.

Bij de politie kwam het bericht binnen dat Ernst mogelijk was gezien in omgeving van Putte en Kapellen Ook Burgernet werd ingeschakeld door de politie. Hierin werd opgeroepen om direct 112 te bellen bij het zien van de man en hem vooral niet zelf te benaderen.

Vele opvallende en onopvallende politievoertuigen, van zowel Nederlandse als Belgische gespecialiseerde eenheden, hebben lange tijd in Putte en later ook nog in Hoogerheide gezocht. Ernst is uiteindelijk weten te ontkomen. Hij zou zich verplaatsen op de fiets, zo liet de politie in Opsporing Verzocht weten.


Henk Ernst heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging. Op 4 juli van dit jaar zag hij kans om te ontkomen. Sindsdien is de politie druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat hij op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest. Ook in Zeeland zou hij al een aantal keren zijn gezien. Ernst is veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief