Foto: Free Images

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke drugs in omloop in Brabant

  112 Meldingen

ZUNDERT - Het Trimbos Instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke drugs die op dit moment in omloop zijn. De afgelopen week zijn er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) drugspoeders ingeleverd, waarin het zeer gevaarlijke atropine is aangetroffen.


De ketamine- en cocaïnepoeders zijn bij verschillende testlocaties in Noord-Brabant aangeleverd. Daarnaast zijn er begin dit jaar bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) meldingen geweest van gezondheidsincidenten in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond waarbij er vermoedelijk sprake was van blootstelling aan atropine.

Bij een overdosering atropine kunnen onder meer de volgende symptomen worden waargenomen: verwijde pupillen, koorts, slechte coördinatie, hartkloppingen, verwardheid, hallucinaties en epileptische verschijnselen. De ademhalings- en hartritmestoornissen kunnen in het ergste geval leiden tot de dood.

De instellingen voor verslavingszorg Novadic-Kentron en Antes waarschuwen de komende weken actief, onder meer via flyers in het uitgaansleven en via sociale media. Het Trimbos Instituut raadt daarnaast aan altijd je drugs te laten testen.

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief