Verschillende zorgverleners onder één dak bij De Rotonde

Bedrijvig Nieuws

HOOGERHEIDE - In multidisciplinair zorgcentrum De Rotonde in Hoogerheide zitten verschillende zorgverleners onder één dak. Gezamenlijk bevinden ze zich in een schitterend pand waar kinderen en volwassenen terecht kunnen voor zorg. "Alle zorgaanbieders hebben hun eigen specialisme maar we hebben allen raakvlakken. Hierdoor maken we elkaar bewust en onbewust sterker. Dit is goed voor voor onze dienstverlening en dus voor de cliënt", aldus Chantal Suijkerbuijk, initiatiefnemer van De Rotonde.

DOOR MERIJN SITSEN

Psychologe Chantal Suijkerbuijk had al jaren een praktijk aan huis. KindKompas, dat begeleiding biedt aan kinderen met ontwikkelingsproblematiek werd echter te groot en moest ze op zoek naar een grotere ruimte. Ze werkte al samen met een aantal zorgaanbieders die nu ook hun intrek hebben genomen in de Rotonde. "Het idee was er dus al om samen met andere partijen iets op te starten", vertelt Chantal. Via haar man, die projectontwikkelaar is, kwamen ze terecht bij het pand bij de rotonde aan de Antwerpsestraatweg. De locatie en het concept 'een rondje zorg / gerichte zorg' hebben geleid tot de naam De Rotonde.

Samen Al snel werden plannen gesmeed voor een groot zorgcentrum met meerdere praktijken. Het pand van De Rotonde heeft een oppervlak van 500 vierkante meter. Door de grootte is er voor elk van de negen praktijken voldoende ruimte. Kinderen en volwassenen kunnen voor uiteenlopende zaken worden begeleid en behandeld bij De Rotonde. "We kunnen hier zo optimaal mogelijk zorg bieden", benadrukt Chantal. Door de verschillende praktijken en het onderlinge overleg is de gemeenschappelijke kennis erg groot. "We kijken dan ook samen naar de verbeterpunten. We zitten hier om elkaar te versterken", aldus de psychologe. Daarnaast wordt de eilandjescultuur verminderd en kunnen we op een integrale manier werken.

Praktijken Zoals gezegd zitten er in het pand verschillende praktijken. Naast Chantals KindKompas zitten er: Fysio Faster kinderfysiotherapie, Osteopathie Verkouter, INN Oefentherapie, Medical Beauty Center, Mesologiepraktijk Clarijs, Logopediepraktijk Geers-van der Poel, Diëtistenpraktijk Els Modderman en Ergotherapie Mol. Verdere informatie over deze verschillende praktijken en contactgegevens zijn allemaal te vinden op de website van het centrum; www.derotonde.com.

Open dag Mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar De Rotonde zijn allemaal van harte welkom op de open dag op zaterdag 24 mei. Tijdens deze dag kunnen mensen kennismaken met de diverse zorgaanbieders en worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een speurtocht en kinderyoga. Van 11.00 tot 16.00 zijn de deuren in De Rotonde geopend voor alle belangstellenden. Het is voor de praktijken in de rotonde belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Dit laatste moet geen probleem zijn want ze mogen trots zijn op hun schitterende pand aan de rotonde in Hoogerheide.

De Rotonde - Antwerpsestraatweg 2 - Hoogerheide - www.derotonde.com 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief