Afbeelding

To-Taalhuis opent deuren aan de Kromstraat

Door: Hanneke Marcelis Actueel

HOOGERHEIDE - Mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven, praten en omgaan met digitalisering. Dat is het doel van het To-Taalhuis. Vandaag opende het taalhuis aan de Kromstraat in Hoogerheide haar deuren.

Wie de Nederlandse taal niet (voldoende) beheerst, heeft moeite om mee te komen. En dat is jammer, stelt Monique Swagemakers van de BWI. "Daarom kan voortaan elke inwoner van de gemeente Woensdrecht in het To-Taalhuis terecht." Vanmiddag verrichtte zij samen met wethouder van Sociaal Domein Lars van der Beek de officiële opening.

Intentieverklaring

Zo'n twintig organisaties op het gebied van onderwijs, taal, gezondheid en wonen waren bij de opening aanwezig om een intentieverklaring te tekenen. Daarin gaven ze aan samen een sterke alliantie te vormen om laaggeletterdheid tegen te gaan. Door alert te zijn als omgeving hopen ze hen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of met de computer omgaan, te helpen de stap te zetten richting het To-Taalhuis.

Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 is er een vrije inloop bij het Taalhuis aan de Kromstraat 4. Komt u liever op een ander moment, dan kunt u via dit emailadres een afspraak maken: To-Taalhuis@bwiwoensdrecht.nl. Aan de keukentafel of in de luie stoel wordt er dan samen gekeken naar wat u wilt bijspijkeren. Vaak kan dit gewoon in de gemeente Woensdrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief