Foto: Eugène de Kok

Woensdrecht gaat onkruid op een andere manier te lijf

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat vanaf nu onkruid in de openbare ruimte op een andere manier te lijf.


Ze heeft de veegroutes aangepast en het aantal veegbeurten van zes naar negen keer per jaar verhoogd. “Als we het veegwerk zo goed mogelijk willen uitvoeren is het van belang dat de machines overal goed bij kunnen”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. “We vragen daarom de medewerking van inwoners bij het weghalen van hun voertuigen wanneer er in hun straat wordt geveegd.”

Woensdrecht communiceert waar en wanneer er wordt geveegd.

Machine

Ze heeft een nieuwe veegmachine aangeschaft, die wat kleiner is qua formaat en daarmee op locaties kan worden ingezet die niet bereikbaar zijn voor de auto van Saver.

Borstelen

Tot nu toe verwijderde Saver onkruid door middel van borstelen en kokend water. De komende tijd doet ze een proef met hete lucht. Aan het einde van het jaar kijkt de gemeente welke methode zorgt voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. “We evalueren het en passen het waar nodig aan”, aldus Van Agtmaal. “Uiteraard moeten we afwachten wat voor weer we krijgen. Als het warm en vochtig is, is dat veel gunstiger voor onkruid dan wanneer er weinig tot geen neerslag is. We anticiperen hierop, maar het is wel van invloed op de bestrijding.”

Kernen

Saver blijft met kokend water rijden in Ossendrecht, Calfven, Huijbergen en Putte. De firma Prop gaat met hete lucht aan de slag in Hoogerheide en Woensdrecht. Het bedrijf doet dat al in de gemeente Schouwen-Duiveland.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief