Wethouder Greetje Bos vervangt symbolisch een van de armaturen.
Wethouder Greetje Bos vervangt symbolisch een van de armaturen. (Foto: Gemeente Breda)

Alle kernen krijgen nieuwe, slimme lichtmasten

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht laat 344 nieuwe lichtmasten met led-verlichting plaatsen.


De klus is begin van de maand begonnen met het vernieuwen van de verlichting in Abdijlaan in Ossendrecht. Nu is Putte aan de beurt. Er komen nieuwe masten in de Acacialaan, Heidestraat, Tulpstraat, Narcisstraat, Anemoonstraat, Leliestraat, Seringenstraat, Past Woltersstraat, Azaleastraat, Canadalaan, Achterstraat, Bradfortstraat, Buntstraat, De Dreef, Julianastraat, Klavetterstraat, Molenstraat, Moretuslaan en Schaepmanstraat.

Wegen

Als deze straten over een week of twee allemaal aan de beurt zijn geweest worden achtereenvolgens nieuwe masten geplaatst in Ossendrecht, Huijbergen, Woensdrecht en Hoogerheide.

Voor het werk moeten geen wegen worden afgesloten. “Goede openbare verlichting is zeer belangrijk”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht. “In eerste instantie voor de verkeersveiligheid en het gevoel van sociale veiligheid. Daarnaast is het belangrijk voor de uitstraling van straten en een dorp als geheel.”

Dimmen

De nieuwe verlichting is slim, zoals de gemeente het noemt. Hij kan bijvoorbeeld op afstand worden gedimd, deels worden uitgezet of als er sprake is van een calamiteit feller worden gezet.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief