Michael Boogerd en Monique van de Ree gingen in 2019 op de foto met fans. FOTO EUGÈNE DE KOK
Michael Boogerd en Monique van de Ree gingen in 2019 op de foto met fans. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Derde aflevering 'Uniek Sporten, fietsen met je idool' is in aantocht

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Stichting GP Adrie van der Poel organiseert vrijdag 12 juni voor de derde keer het evenement 'Uniek Sporten, fietsen met je idool'.

Het is een wielerevenement voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De eerste twee afleveringen op het training- en opleidingscentrum van het wielercollege in Ossendrecht verliepen succesvol. Vorig jaar deden ongeveer 200 mensen mee. Dit keer mikt de organisatie op 250 deelnemers.

Mountainbikes

‘Uniek Sporten, fietsen met je idool’ duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn clinics op de racefiets, mountainbikes, spiningfietsen, ATB-steps, tandems en er staat een rollenbank. Ook zijn er demonstraties met onder meer een handbike. Na afloop is er een leuk feestje met een dj en een heuse wielermaaltijd. Aan het einde ligt er bovendien een wielershirt klaar voor iedereen. Net als voorgaande jaren verlenen bekende renners hun medewerking. In 2019 waren onder anderen Michael Boogerd en Thalita de Jong aanwezig.

Inschrijven

Wie mee wil doen, kan zich voor 10 april inschrijven via de website www.gpadrievanderpoel.nl. Je hoeft niet per se een racefiets te hebben. Voor degenen die dat aangeven staat een fiets klaar.

Zuidwesthoek College

Stichting GP Adrie van der Poel organiseert al meer dan twintig jaar de internationale crosswedstrijd in Hoogerheide, maar helpt ook bij andere evenementen in de gemeente, zoals ‘Uniek Sporten, fietsen met je idool’ en het wielerweekend in Calfven.

De stichting werkt voor ‘Uniek Sporten’ met het Zuidwesthoek College, Stichting Zin en wielervereniging Zuidwesthoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief