Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Batters is een kleine club die wel verbindt

Door: Eugene de Kok Algemeen

PUTTE - Het had een feestjaar moeten zijn. Honkbal- en softbalvereniging Batters uit Putte bestaat veertig jaar. Door de coronacrisis heeft de kleine club het echter moeilijker dan ooit. Ze gooien de handdoek echter niet in de ring.

Normaal organiseert HSV Batters elk jaar tussen april en september drie toernooien. Door de inschrijfgelden en kantine-inkomsten kan de club, die zo’n veertig leden telt, het hoofd al jaren boven water houden. Dit jaar mogen er vanwege het coronavirus echter geen toernooien worden georganiseerd op sportpark De Boshoek aan de Herenbaan. “En we houden elk jaar ook een rommelmarkt waarmee we aardig wat geld ophalen. Deze staat nog op de planning, maar we weten nog niet of het wel mag en kan”, zegt Tamara Schouwenaars.

kernen

Zij is al jaren lid van de club en speelt met het damesteam softbal in het hele land. “Ik ben hier zo’n vijftien jaar geleden beland toen ik naar Putte verhuisde. Ik kende de sport amper toen ik lid werd, had het meteen naar mijn zin. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk. In ons team zitten meiden en vrouwen tussen de zestien en vijftig jaar, die uit alle kernen in de gemeente en zelfs uit België komen. We gaan goed met elkaar om. Dat maakt Batters zo leuk. Je ziet het ook bij andere teams. We zijn een kleine club, maar zorgen voor verbinding.”

Lockdown

De honkbal- en softbalvereniging bestaat dit jaar veertig jaar. Ze had het plan opgevat om via een crowdfundingsactie geld in te zamelen voor een nieuwe kantine. “Ons huidige onderkomen is absoluut aan vervanging toe”, zegt Schouwenaars. Het eerste toernooi van het jaar stond eind maart op de agenda. De inkopen waren al binnen en alles was geregeld, maar de lockdown zette een dikke streep door het toernooi en andere plannen voor het feestjaar.

Cent

Er komt al maanden geen cent binnen, terwijl de vaste lasten voor het veld, gas, water en licht wel doorgaan. Batters is in gesprek met de gemeente Woensdrecht, maar zekerheden zijn er nog niet. “Er is nog veel onduidelijk. Alles wat tot nu toe is toegezegd, zet nog geen zoden aan de dijk. Zelf halen we dan ook alles uit de kast om onze club te redden.” 

Geweldig

Er komt een stroopwafelactie, Schouwenaars hoopt op een quizmiddag waarmee geld kan worden ingezameld en als er dit jaar toch nog een toernooi kan worden georganiseerd zou dat mooi meegenomen zijn. Batters zoekt bovendien sponsors. Mensen die de club willen steunen of lid willen worden, kunnen mailen naar hsvbatters@outlook.com. “Onze club en sport is niet zo bekend onder de mensen. Ontzettend jammer, want het is geweldig om te doen.” De jeugd en de vrouwen trainen elke woensdagavond vanaf 19.00 uur, de mannen staan op donderdagavond vanaf 19.00 uur op het veld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief