Bibliotheek West-Brabant organiseert schrijfproject
Foto:

Bibliotheek West-Brabant organiseert schrijfproject

HOOGERHEIDE - Dat de coronacrisis de geschiedenisboeken ingaat is duidelijk. Over een aantal jaar zijn er waarschijnlijk talloze artikelen verschenen met daarin cijfers en onderzoeken over de crisis, maar hoe hoe ervaren de ‘gewone’ mensen deze crisis?


Bibliotheek West-Brabant organiseert het schrijfproject: ‘Samen schrijven we geschiedenis’. 

Schrijversgeest

Wil jij ook meeschrijven aan de toekomstige geschiedenis? Laat dan je innerlijke schrijversgeest los en schrijf een verhaal over jouw belevenissen of de belevenissen van je naasten. Non-fictie of fictie, roman, spanning of misschien een jeugdverhaal; daar ben je vrij in. Ook mag je een gedicht, tekening of stripverhaal maken. 

Spelregels

Een verhaal mag maximaal 1500 woorden bevatten, een gedicht of songtekst mag maximaal 30 regels zijn, een striptekening mag zes frames bevatten op een staand formaat en een tekening mag staand of liggend gemaakt worden. 

Maximum 

Er geldt een maximum van twee inzendingen per persoon. Stuur je inzending in een Word-bestand naar activiteiten@bibliotheekwb.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres. Wie een verhaal inzendt, geeft toestemming voor publicatie van de verhalen. Anoniem insturen mag ook. 

Bundeling van de verhalen

De verhalen worden uiteindelijk gebundeld in een (e-)boek die begin volgend jaar wordt uitgegeven.

Je kunt je verhaal, strip, gedicht, songtekst, tekening inzenden tot en met 25 oktober.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief