Bravis bundelt krachten met Regionale Ambulancevoorziening
IC/SEH-verpleegkundigen Miranda Biemans (links) en Carolien Dubbelman starten met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige.
IC/SEH-verpleegkundigen Miranda Biemans (links) en Carolien Dubbelman starten met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige. (Foto: Bravis)

Bravis bundelt krachten met Regionale Ambulancevoorziening

BERGEN OP ZOOM - Twee Bravis SEH-verpleegkundigen zijn dinsdag begonnen met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Na het opleidingstraject van één jaar, werken de verpleegkundigen afwisselend in het ziekenhuis en ambulance. De samenwerking heeft voordelen voor Bravis, de RAV en de verpleegkundigen zelf.


De ambulancedienst en het ziekenhuis zijn aparte organisaties. Dankzij het samenwerkingsverband met de RAV zijn de verpleegkundigen van het Bravis na hun opleiding multi-inzetbaar. Ze kunnen vanaf dat moment zowel in het ziekenhuis als bij de ambulancedienst werken.

Interesse

SEH-verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis konden vanaf juni 2019 aangeven of ze interesse hadden om deel te nemen aan de opleiding. Na een selectieprocedure zijn er twee verpleegkundigen uitgekozen. 

Voor IC/SEH-verpleegkundige Miranda Biemans is het een langgekoesterde droom die in vervulling gaat. “Toen ik het er met mijn vader over had zei hij meteen: ‘Doe het maar gewoon, je zei al dat je op de ambulance wilde werken toen je pas kon lopen'." 

Voordelen

Het uitwisselingstraject biedt veel voordelen. Het is voor verpleegkundigen een mooie combinatie van werken in de acute zorg binnen én buiten het ziekenhuis. Bovendien zorgt de samenwerking ook voor een betere uitwisseling van ervaringen en ideeën. Daar kan IC/SEH- verpleegkundige Carolien Dubbelman zich ook in vinden. “Door ook de andere kant te ervaren begrijp je beter waarom er bepaalde beslissingen genomen worden.”

Toekomst

RAV Brabant Midden-West-Noord onderzoekt of het in de toekomst ook mogelijk is om eigen verpleegkundigen uit te wisselen. Hierbij zouden twee ambulanceverpleegkundigen een opleiding tot SEH-verpleegkundige volgen bij het Bravis ziekenhuis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief