corona
corona

Agnes Zeeven-Roelands heeft nog steeds klachten

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Agnes Zeeven-Roelands uit Hoogerheide kreeg deze zomer een positieve testuitslag op Covid-19. Toen deed ze haar verhaal in de Woensdrechtse Bode. Een paar maanden later heeft ze nog steeds klachten.

“Ik ben eind juni, begin juli getest en ben toen niet heel erg ziek geweest, maar het begon bij mij met knallende hoofdpijn. Ik heb nooit veel hoofdpijn gehad voor de coronabesmetting, maar nu heb ik nog zeker één keer in de twee weken echt zo’n hoofdpijn dat ik bijna scheel zie. Het is exact dezelfde pijn als toen ik net besmet was met Covid-19. Er zijn dagen dat ik gewoon niets meer kan. Ik ben op Facebook lid van een groep met mensen met langdurige coronaklachten en dan merk ik dat ik niet de enige ben die nog steeds klachten heeft. Ook besef ik dan heel goed dat ik er nog genadig van af ben gekomen.”

Antistoffen

De zogenoemde tweede golf maakt Agnes bang. “Ik heb geen antistoffen meer tegen corona, dus ik kan gewoon weer worden besmet. Ik houd me aan alle regels en ging als één van de eersten met een mondkapje op om boodschappen”, vertelt de inwoonster van Hoogerheide. 

Advies

Ze vindt het fijn dat nu meer mensen het doen en het landelijke advies volgen. “Ik kan me echt boos maken om mensen die zich niet aan de maatregelen houden. Is dit nu zo moeilijk? Doe het gewoon, doe gewoon eens voorzichtig, voor iedereen. Mij is opgevallen dat de mensen van 25 tot 40 jaar zich redelijk aan de regels houden, maar vooral de ouderen minder goed. Ik ben maanden verder en heb nog steeds klachten. Geloof me, corona is echt niet zomaar een griepje.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief