De Broeder Zorgspecialisten krijgt een hoge waardering
Bert en Ineke de Jager met het certificaat.
Bert en Ineke de Jager met het certificaat. (Foto: Marilyn Pietersz)

De Broeder Zorgspecialisten krijgt een hoge waardering

WOENSDRECHT- De Broeder Zorgspecialisten, kortweg De Broeder, is één van de tien best gewaardeerde zorgaanbieders als het gaat om wijkverpleging. Van zijn cliënten kreeg het bedrijf de ongekend hoge waardering van 9.6. 


Hierdoor is de organisatie beland in de Top 2020 van Zorgkaart Nederland, de grootste ervaringssite van Nederland. Begin december kreeg De Broeder het certificaat uitgereikt. “We zijn blij en enorm trots. Het was een totale verrassing. Nou moeten we proberen dit zo te houden”, aldus eigenaren Bert en Ineke de Jager.

Initiatief

Zorgkaart Nederland is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland en jaarlijks is er de uitreiking van certificaten aan de veertig best gewaardeerde zorginstellingen verdeeld over vier categorieën: wijkverpleging, verpleeghuizen, ziekenhuizen en klinieken. Op de website kunnen mensen een zorginstelling waarderen.
De Broeder is twee jaar geleden opgericht door het echtpaar De Jager en twee andere collega’s met wie ze samenwerkten. De organisatie is in korte tijd gegroeid naar 170 cliënten en dertig medewerkers. “Wij vonden dat de zorg anders kon. Bij ons draait het om specifieke persoonlijke aandacht. We plannen tijd in voor een praatje. Dát is de kern van onze werkwijze.”

Steunkousen

Met een voorbeeld uit de praktijk maken Bert en Ineke duidelijk wat ze bedoelen. Om steunkousen bij iemand aan of uit te doen staat tien minuten. Die tijd krijgt de zorgaanbieder vergoed. Daarna is het op naar de volgende cliënt. Er is geen tijd om te vragen hoe het gaat. “Bij ons wel, daar maken we tijd voor. En precies dát waarderen mensen, vandaar die 9.6”, vertellen Bert en Ineke.

De Walkant

Naast de wijkverpleging biedt de organisatie individuele begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke ondersteuning in Woensdrecht en Bergen op Zoom. In voormalig recreatieboerderij ‘De Walkant’ aan de Langeweg in Woensdrecht kunnen senioren terecht voor zinvolle dagbesteding. Sommige hebben een psychische of lichamelijke aandoening. Anderen zijn aan het dementeren. “We bepalen eerst met hen wat we gaan eten, vervolgens doen we gezamenlijk boodschappen en ten slotte helpt iedereen met de maaltijdbereiding.” Het echtpaar is er van overtuigd dat als het personeel het naar de zin heeft, dit uitstraalt naar de cliënten. “Ons motto is: zorg zonder gedoe en werken zonder gezeur.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Allround Timmerman

Breda

Banden monteur

Klundert

Werkplaats medewerker

Baarle-Nassau

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam

Sr. medewerker commerciële binnendienst

Oud Gastel