Troost zet handtekening op de dag van lockdown
Wouter Troost in zijn sportschool.
Wouter Troost in zijn sportschool. (Foto: Marilyn Pietersz)

Troost zet handtekening op de dag van lockdown

HOOGERHEIDE- De inkt op het contract was amper droog of het nieuws druppelde binnen dat Nederland een harde lockdown te wachten stond, inclusief sluiting van sportscholen. Wouter Troost was koud eigenaar van sportschool Anytime Fitness Hoogerheide. Hij liet een diepe zucht, voelde teleurstelling, maar zette pijlsnel de knop om. “Troostende gedachte is dat als deze coronanachtmerrie voorbij is, ik een sportschool heb waar gezelligheid heerst en waar wij mensen helpen gezond en vitaal te blijven.”


Het is maandag 14 december. Troost is onderweg naar het hoofdkantoor van Anytime Fitness in Sittard om zijn handtekening te zetten onder het overnamecontract. Het is dan al duidelijk dat er strenge maatregelen komen met sluiting van winkels. “Sportscholen werden niet genoemd. Ik hoopte dat die zouden worden ontzien, omdat zij belangrijk zijn voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van mensen.”

Bizar

Om 13.00 uur is de ondertekening een feit. Een kwartier later breekt het nieuws door dat ook sportscholen dicht moeten.” Hoewel de officiële toespraak van de minister-president pas later die dag volgde, wist Troost genoeg. Zijn lang gekoesterde droom was in vervulling gegaan, maar nog diezelfde avond moest hij zijn school vijf weken sluiten. “Een bijzondere gewaarwording, maar evengoed een bizar verhaal dat ik tot vervelens toe aan mijn kinderen en kleinkinderen zal vertellen.”

Verrassen

Hij en zijn team zitten niet stil. Op Facebook staan lessen en als de sportschool weer open mag, wil hij zijn leden verassen met nieuwe groepslessen en programma’s. “Ze krijgen een warm welkom. Ik ontvang veel steun van hen en ze doen niet moeilijk over de contributie. Daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Diploma

Troost is sportief aangelegd. Hij fitnest, loopt hard en bokst. Aan de Hogeschool Zeeland studeerde hij bedrijfseconomie. “Na het behalen van mijn diploma, wilde ik een eigen sportschool.” Deze droom ging de koelkast in, omdat hij jong en onervaren was. “Bovendien had ik geen rooie cent op de bank staan, dus ik ging in loondienst.” Troost werkte als filiaalmanager bij diverse winkelketens, deed ervaring op én hij volgde cursussen om personal trainer te worden.

Voornemens

Toen de vorige eigenaar Pim Bruins aangaf AF te willen verkopen, greep Troost zijn kans. “En ja, het is jammer dat we nu dicht zijn. Maar ik ben overtuigd dat het goedkomt. Januari is een goede maand voor sportscholen, omdat iedereen dan goede voornemens heeft en wil werken aan hun gezondheid.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief