Steven Adriaansen hoopt dat 2021 ‘warm, hoopvol en gezond’ wordt
Foto: Humphrey Hekhuizen

Steven Adriaansen hoopt dat 2021 ‘warm, hoopvol en gezond’ wordt

WOENSDRECHT - Steven Adriaansen hoopt dat de gemeente Woensdrecht in 2021 gezond uit de coronacrisis komt. 


Zowel op het vlak van de gezondheid, economie als in sociale zin. “Ik hoop dat de maatschappij weer gaat draaien”, zei de burgemeester in een korte toespraak tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woensdrecht. “Ik kijk uit naar een warm, hoopvol en gezond 2021.” 

Overleden

Adriaansen vertelde dat er in 2020 negenhonderd officiële besmettingen zijn gemeld en twintig inwoners zijn overleden aan het coronavirus. “De burgemeester ging ook in op de vuurwerkbom die grote schade aan zijn woning veroorzaakte. “De schrik zat er goed in, maar mede door de steun, de honderden appjes en bloemetjes gaan we gewoon verder. Dan ben ik blij dat ik in een gemeente als Woensdrecht woon en werk.” 

Focussen

Naast Adriaansen kwamen ook de wethouders en gemeentesecretaris Annet Baart aan het woord. Zij focussen zich na het coronajaar op de toekomst. “Ik hoop dat we het zorgen voor elkaar en de saamhorigheid van 2020 meenemen naar dit jaar”, zei Lars van der Beek. “Ik hoop dat het weer normaal wordt, want de stress en de afstand tot elkaar zijn funest”, voegde Jeffrey van Agtmaal toe. 

Digitaliseren

Baart zei zich te verheugen op ‘weer een beetje Brabants met elkaar omgaan’. “We gaan door met het digitaliseren van onze dienstverlening, maar willen onze inwoners zeker weer ontvangen in het gemeentehuis.” Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie werden ook de Woensdrechtse Waarderingsprijzen uitgereikt. Er waren vier winnaars.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief