Zestiende Brabants boekske verschijnt op 1 maart
Foto: Brabants Boekske

Zestiende Brabants boekske verschijnt op 1 maart

HOOGERHEIDE - Het zestiende Brabants boekske verschijnt binnenkort. Naar aanleiding van het thema ‘Wel of nie? Ge wit ’t nie’ stuurden maar liefst vijftig Brabantse dialectschrijvers een verhaal of gedicht in. Iris Bongers maakte er vijftien tekeningen bij en het geheel werd vormgegeven door Rinie Meyer.


Het Brabants boekske verschijnt voor de zestiende keer. De redactie, bestaande uit Cor Swanenberg en Jan Luysterburg uit Hoogerheide, bundelt en corrigeert het geheel, waarna de Stichting Brabants de uitgave en distributie van het boek op zich neemt.

De Snoeck

Normaal gesproken zou de presentatie ditmaal plaatsvinden op zondag 28 februari, zoals altijd in het multifunctioneel centrum De Snoeck in Lith, maar dit gaat niet door vanwege het coronavirus. De winnaar van de prestigieuze Willem Ivenprijs voor het mooiste verhaal of gedicht wordt vanwege dezelfde reden in zeer kleine kring uitgereikt.

Creatief

Wat telkens opvalt is dat de redactie er in slaagt om mensen uit alle delen van de provincie Noord-Brabant hun creatieve vermogens maximaal te laten inzetten om hun fantasieën, gevoelens, herinneringen, dromen, meningen en opvattingen om te zetten in een aansprekend verhaal of gedicht.

Doordat elke bijdrage is geschreven in het dialect van de geboorteplaats van de auteur, is het boekje tevens een staalkaart van de lokale dialecten.

Boekhandel

Het Brabants boekske ‘Wel of nie? Ge wit ‘t nie’ is vanaf 1 maart te koop voor 14,95 euro. ISBN 978-90-70545-45-1.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief