Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Verenigingen blijven huidige subsidies behouden: ‘garantie voor de toekomst’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOOGERHEIDE - Verenigingen hoeven dit jaar géén nieuwe subsidieaanvraag in te dienen. Dat heeft de gemeente Woensdrecht bekendgemaakt. De gemeente blijft het subsidiebeleid van de afgelopen jaren hanteren voor het komende jaar. “We gaan verenigingen nu niet lastigvallen met het invullen van lastige aanvragen”, aldus wethouder Lars van der Beek.

Verenigingen in de gemeente Woensdrecht die maximaal 100.000 euro subsidie krijgen, moeten normaal gesproken eens in de vier jaar een subsidieaanvraag indienen. Op basis van die aanvraag wordt dan bepaald hoeveel subsidie de verenigingen krijgen. De laatste keer dat dat is gebeurd, was in 2016. 

Eigenlijk hadden verenigingen daarom vorig jaar opnieuw een aanvraag in moeten dienen, maar vanwege de coronacrisis besloot de gemeente om het subsidiebeleid met één jaar te verlengen. “De situatie rondom bijeenkomsten en vergaderingen is nog niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Omdat het besluit van vorig jaar op grote bijval kon rekenen vanuit verenigingen, hebben we besloten de waarderingssubsidies nogmaals met een jaar te verlengen”, stelt wethouder Lars van der Beek. 

“Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven: we willen garanderen dat de verenigingen en stichtingen die een waarderingssubsidie ontvangen hun activiteiten kunnen behouden en uitvoeren na coronatijd.” De gemeente verwacht dan ook geen problemen met dit besluit. Verenigingen die wél meer dan 100.000 euro subsidie krijgen moeten nog wel een aanvraag indienen. “Dan moet je denken aan organisaties zoals de Bibliotheek, MEE West-Brabant en BWI.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief