Afbeelding
Foto: Jeroen Mol

Burendag in Huijbergen: ‘We houden het nu voor de tiende keer’

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN – Tijdens Burendag 2021 zal de Bewonersvereniging Ste. Marie in Huijbergen eindelijk weer samen aan de slag kunnen. Door de corona uitbraak kon Burendag 2020 niet plaatsvinden, maar het bestuur van de Bewonersvereniging kan dit jaar binnen de huidige maatregelen de editie van dit jaar wel door laten gaan.

Volgens Fons Vleghels van de Bewonersvereniging Ste. Marie is het de tiende keer dat Burendag gehouden wordt. “We maken elk jaar een programmaboekje voor alle bewoners van de wijk. Daarin staat dan wat we die dag allemaal gaan doen. Nieuwe bewoners stellen het boekje vaak erg op prijs.” Voor de editie van dit jaar geldt dat men om 9.30 uur verzamelt bij kinderopvang Ons Marieke en de activiteiten dan van start gaan. “Dit jaar kiezen we voor onderhoud in de wijk en in het voormalige kloosterpark. De werkzaamheden die we willen en mogen uitvoeren zullen in overleg met de gemeente worden vastgesteld. De gemeente zorgt daarbij voor het gereedschap en voor het afvoeren van het snoeiafval.”

Vijver
In het kloosterpark bevindt zich ook de ooit prachtige vijver. “We zijn met de gemeente in gesprek over de staat van de vijver en van het onderhoud. Omdat voor de vijver grootonderhoud nodig is door een gespecialiseerd bedrijf, zullen we met Burendag geenonderhoud doen aan de vijver zelf.” Door het ontbreken van Burendag in 2020 is er bovendien ook achterstand ontstaan aan het onderhoud in het park. “De vijver dient natuurlijk aangepakt te worden, maar ook de bospaden groeien dicht. Er is veel onkruid en dat moet weg om de paden weer toegankelijk te maken. Ook de wildgroei van (bramen)struiken gaan we aanpakken. Uiteindelijk willen we het park in de oude luister herstellen.” Aan Burendag in Huijbergen doen normaal gesproken zo’n 8 tot 10 personen mee. “Om 11 uur is het dan koffietijd en om 13 uur is er een gezamenlijke lunch. De dag sluiten we dan af met een barbecue bij Ons Marieke voor de buurtbewoners die hieraan mee willen doen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief