Foto: Fancy Roeken

De coronamaatregelgen bij MFC De Biezen

PUTTE - In MFC De Biezen in Putte komen veel inwoners voor een leuke middag, het donderdag-keuzemenu of gewoon om te sporten. Maar door alle maatregelen is ook in De Biezen veel aangepast of anders dan anders. Duidelijkheid over wat nu wel kan of mag, dat is echter vaak lastig te verkrijgen.


Volgens Fancy Roeken van De Biezen moeten zij als accommodatie in ieder geval van alle bezoekers de QR-code scannen en hebben mensen een vaste zitplaats. “Ook moet alles voor 20 uur geregeld zijn en moet iedereen vanuit het café dan weer buiten zijn. Er mag wel gesport worden na 20 uur, maar om 20 uur gaat in ieder geval het licht uit in het café.” Wel moet de bar volgens Fancy dan nog toegankelijk blijven. “Dit in verband met het scannen van de QR-codes en de uitgifte van de sleutels voor het sporten.”

Verschillen
Ten opzichte van eerdere lockdowns ervaart Fancy wel verschillen. “Zo mocht er de tweede lockdown wel gebiljart worden in het café en nu niet, terwijl dit toch ook een sport is. Maar het mag niet van de gemeente.” Ook de huiskamers van de BWI liggen inmiddels stil. “Terwijl dat onder de huidige maatregelen gewoon veilig kan, met het scannen van de QR-code en 25 man in een zaal waar er 200 in kunnen.” Het leidt al met al tot verwarring en teleurstelling bij Fancy. “De gemeente denkt helaas meer in onmogelijkheden en wij juist in mogelijkheden. Denken in oplossingen is ons motto.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief