Foto: José van der Wegen

Gemeente zit bovenop overlast van vuurwerk

WOENSDRECHT – Een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Je zou denken dat het, naast minder vuurwerkslachtoffers, ook moet leiden tot minder overlast. Maar de praktijk blijkt lastiger. In de gemeente Woensdrecht zitten ze er bovenop meldt burgemeester Steven Adriaansen.


“Onze toezichthouders en de politie zijn momenteel extra alert op vuurwerk, met name illegaal vuurwerk. Onlangs kwamen er twee verschillende meldingen van inwoners binnen over illegaal vuurwerkbezit in Ossendrecht. Diezelfde dag is direct daadkrachtig gehandeld en ingegrepen.” Volgens de burgemeester is dat tekenend voor hoe de gemeente Woensdrecht op dit moment staat tegenover het bezit van vuurwerk en illegaal vuurwerk. 

Straf
Wie betrapt wordt door de politie of toezichthouders, kan altijd een straf verwachten. “Afhankelijk van de leeftijd volgt een doorverwijzing naar Bureau Halt of een celstraf met boete. Een van de betrokkenen van de meldingen zit nog steeds vast vanwege lopend politieonderzoek.” De burgemeester roept burgers op alert te zijn. “Zie je ergens zwaar of illegaal vuurwerk, meld het dan, desnoods via Meld Misdaad Anoniem (tel.0800-7000). Als de signalen voldoende aanknopingspunten bieden, maken gemeente en politie er ook gelijk werk van.” Op die manier hoopt de gemeente ongelukken en vernielingen zoveel mogelijk te voorkomen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief