Een Spitfire.
Een Spitfire. Foto: J. Dammer

Tentoonstelling van ‘Wings over Woensdrecht’ in Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - In het museum van Wings over Woensdrecht in Ossendrecht is vanaf zaterdag (30 april) een expositie te zien over de periode van de Tweede Wereldoorlog. 

Vrijwilligers van het museum en leden van het  Plane Hunter Recovery Team (PRT) hebben samen een ongeveer drie maanden blijvende tentoonstelling ingericht over neergestorte vliegtuigen en V1- en V2-wapens (vliegende bommen). Het Plane Hunter Recovery Team is een groep mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen lokaliseert, onderdelen verzamelt en onderzoekt. De tentoonstelling is te zien in het museum nabij de brasserie Abdijbos in Ossendrecht. Er zijn speciaal gemaakte video`s en foto’s te zien. Ook zijn er twee vitrines ingericht van gevonden en geborgen onderdelen van een neergestorte Spitfire, gelokaliseerd in de buurt Huijbergen, waar ze nu nog mee bezig zijn. Tevens is er een uniek document te bekijken van de hand van meneer Van Loo, over het ontstaan van de vliegbasis van Woensdrecht, die 75 jaar bestaat, en het leven op het vliegveld in de jaren van 1940 tot en met 1945. De heer van Loo is werkzaam bij het NIMH (Nederlands Instituut voor Militaire Historie).

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 30 april om 13.00 uur. Vrijwilligers begeleiden bezoekers en geven uitleg. De openingstijden van het museum zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs is 6 euro, met gratis koffie bij het Abdijbos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief