Foto: Archieffoto Humphrey Hekhuizen

Grote braderie tijdens de Lentefeesten in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Twee jaar hebben we er allemaal op moeten wachten, maar dit jaar kan het weer: de Lentefeesten van Hoogerheide worden dit jaar als vanouds gevierd op Hemelvaartsdag. En het kan, afhankelijk van het weer, wel eens drukker dan ooit worden. 


Volgens Conny Berkelmans van evenementenorganisatie Euromarkt St. Christoffel, verantwoordelijk voor de organisatie van de braderie, is er in ieder geval sprake van een goede bezetting. “Er komen standhouders uit het gehele land. In totaal zullen er zo’n 150 tot 200 kramen komen te staan. Niet alleen de Raadhuisstraat zal gevuld zijn met kramen, maar ook in de Flemingstraat tot aan de kermis zal vol zijn.” De vrijmarkt voor kinderen is te vinden op het Ouwe Raedthuysplein.

Gevarieerd aanbod
De vele standhouders zullen van alle markten thuis zijn in Hoogerheide. “Het aanbod varieert van een palingrokerij tot eigenlijk alles wat op een braderie thuishoort. Een deel van de standhouders zijn hobbyisten, maar ook de lokale ondernemers uit de Raadhuisstraat hebben kramen. Zij zullen grotendeels ook geopend zijn en groots uitpakken, met bijvoorbeeld extra tenten, zoals bij Henri’s Ladies & Gents en ook de traditionele modeshow bij Lots of Fashion is er weer. De lokale horeca-ondernemers verzorgen het entertainment tijdens de braderie.” Ook de American Day op de Huijbergseweg, met tal van Amerikaanse oldtimers, is er weer.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief