Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

‘Samen ben je zo sterk als de zwakste schakel’

Door: Roland Pijnen Algemeen

HOOGERHEIDE - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid Frank van Campo.

Frank is 10 jaar voorzitter van de volleybalvereniging, daarnaast is hij actief als speler, trainer/coach, scheidsrechter, verenigingsexpert (iemand die scheidsrechters begeleid en opleid binnen de vereniging) en ook houd hij zichzelf bezig met het organiseren van volleybalclinics voor buitenschoolse opvangen of scholen. Ook is hij een actieve vrijwilliger die zich graag inzet voor allerlei zaken, zoals; helpen tijdens jeugdtoernooi dagen, helpen tijdens activiteiten als het jeugdweekend, familie toernooien. Verder vind Frank het ook leuk om dingen mee te organiseren en zijn steentje bij te dragen op het moment dat er speciale momenten zijn zoals activiteiten rondom jubilea, het bezoeken van wedstrijden van de Nederlandse Volleybal teams of de laatste jaren tijdens de Covid pandemie.

Het verenigingsleven is voor Van Campo als een familie. Samen deelt hij lief en leed. Hij viert overwinningen en draagt samen verlies. “Het is ook een sociale omgeving waarin je de ontspanning en gezelligheid kunt vinden. Of dit nu is tijdens wedstrijd dagen, gezamenlijke activiteiten of tijdens deelname aan de jaarlijkse VAT-Quiz. Je mag ergens bij horen en iedereen is welkom.”

Lief en leed
Sinds 1999 is Van Campo met volleybal begonnen. Hij is hier bij de mini’s (het huidige Circulatie Mini Volleybal) begonnen. Vervolgens heeft hij alle jeugd teams doorlopen en uiteindelijk speelt Van Campo al weer heel wat jaren in het herenteam van VAT. Dit betekent dat hij inmiddels al 23 jaar volleybalt. “Ik vind volleybal ontzettend leuk, want het is een echte teamsport. Het is explosief, maar ook zeer technisch en tactisch. Hierdoor heb je iedereen in het team keihard nodig. Samen ben je zo sterk als de zwakste schakel. In het veld gaat het natuurlijk om de overwinning, maar om het veld heen is het een hele sociale wereld. Volleybal is dus voor mij de ideale combinatie van sportiviteit, prestatie, gezelligheid en ontspanning.”

Ambitie
Als vereniging is VAT alweer bijna 38 jaar actief in Hoogerheide. “Het doel hierbij is om 1 volleybalvereniging te vormen waarbij zowel op recreatief als wedstrijdniveau wordt gespeeld. Helaas zien we ook dat de volleybalsport in Nederland terugloopt en met namen de aanloop van kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De ambitie ligt er dus vooral in om een actieve vereniging te blijven en te zorgen dat we de jongste teams gevuld houden, waardoor deze leden uiteindelijk weer doorgroeien naar onze seniorenteams. Dit lukt de laatste jaren als dorpse vereniging zeer goed. Persoonlijk hoop ik nog vele jaren voor VAT actief te kunnen zijn en betrokken te zijn bij deze mooie club.”[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief