Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

‘Bij de scouting kan iedereen zichzelf zijn’

Door: Roland Pijnen Algemeen

HOOGERHEIDE - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: leden scouting Hoogerheide Sophie en Margot van Koeveringe.

Sophie en Margot hebben het niet van een vreemde. De vader van de twee zussen was als jonge jongen een doener en was jarenlang lid van de scouting in Bergen op Zoom. Door hem zijn de twee ‘blijven plakken’, toen hij ze op een zaterdagochtend meenam naar de scouting aan de Kooiweg. Margot is vanaf de jongste groep de Bevers (5-7 jaar) lid bij scouting Hoogerheide en geeft nu sinds twee jaar leiding aan de Welpen Jongens. Sophie daarentegen, is vanaf de Welpen Meisjes (7-11 jaar), destijds Kabouters genoemd, lid van scouting Hoogerheide. Toen ze 18 werd, begon ze als leidinggevende bij diezelfde categorie waarna Sophie in drie jaar tijd uitgroeide tot teamleider. “Voor meiden tussen de 7 en 11 jaar, verzorgen we samen met een leuk team iedere zaterdag weer leuke activiteiten. Daarnaast gaan we elk jaar in de zomervakantie één week op zomerkamp. Dit jaar gaan we samen met de Welpen Jongens naar Scouting Rambonnetgroep in Naaldwijk.


Geen competitie
Op zowel de zaterdagen als tijdens de zomerkampen maken leidinggevenden en kinderen uit de groepen van de scouting er van alles mee. “Hierdoor ontstaan mooie vriendschappen. We maken herinneringen en delen ervaringen”, vertelt Sophie. Wat ze mooi vindt, is dat de scouting geen competitie is tussen de verschillende groepen. “Zo kan iedereen zichzelf zijn.” Margot voegt daaraan toe. “We zijn allemaal vrijwilligers die als doel hebben om er een leuke en gezellige zaterdag van te maken.”


Wekelijkse bezigheid
Een derde helft zoals men die kent uit het voetbal, tennis of welke andere sport dan ook, is er niet. Wel wordt er na de opkomsten van de kinderen met alle leidinggevenden teams nog een hapje gegeten. Dat wil ook weleens samen met de Stam (21+ jaar) groep zijn, die eens in de zoveel tijd activiteiten zoals primitief koken of een weekendje weg organiseren. Het is iets waar Sophie en Margot wekelijks naar uit kijken. Maar waar de twee zussen ook graag naar uit kijken en hun voldoening en enthousiasme uit halen, is als ze de kinderen een leuke ochtend kunnen geven waar zij ook elke week keer op keer weer naar uit kijken. Al hun werk wordt gewaardeerd, zien Sophie en Margot, waar zij overigens ook hun motivatie uit putten en trots op zijn. “Gedurende het seizoen wordt de groep waaraan wij leiding geven steeds hechter.” Dat belooft veel goeds voor het zomerkamp, die de kinderen en Sophie en Margot als leidinggevende dan vol zin tegemoet gaan. “Voor de toekomst willen wij doorgaan waarmee we bezig zijn”, sluiten de zussen af.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief