Foto: José van der Wegen

Topmuzikanten Goort en Esmee gehuldigd in gemeentehuis

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht is weer een Nederlands kampioen rijker.


Waar het vaak gaat over een topsporter is dat dit keer niet het geval. Het gaat over een topmuzikant. Goort Buijtenweg uit Huijbergen werd in het Limburgse Heel Nederlands kampioen slagwerk voor solisten. Esmee de Baat uit Hoogerheide behaalde een derde plaats.

St. Caecilia 

Zowel Goort als Esmee zijn lid van slagwerkgroep Hit-It van de Huijbergse muziekvereniging St. Cecilia. Het trommelen is ze al op jonge leeftijd bijgebracht. Beiden begonnen op vijfjarige leeftijd. Esmee houdt al al zo’n negen jaar de trommelstokjes vast en Goort al tien jaar.

Studie

Wie de top wil bereiken op zijn slagwerk moet veel trainen. Naast thuisstudie en normale repetities met de slagwerkgroep volgen de twee extra repetities bij hun instructeur Wil Veeke. Wethouder Lars van der Beek zette de twee kanjers maandagavond in het zonnetje op het gemeentehuis in Hoogerheide.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Diverse functies

Diessen

Parttime hulp restaria

Roosendaal

Bezorgers

Teteringen

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Diverse functies

Tilburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief