Bloemen zijn alles bij Decoretra
Kees-Jan en Petra Langenberg in hun bloemwinkel
Kees-Jan en Petra Langenberg in hun bloemwinkel (Foto: )

Bloemen zijn alles bij Decoretra

  Advertorial

HOOGERHEIDE – Sinds 1 september is Hoogerheide een bloemenwinkel rijker: Decoretra. De winkel van Petra Langenberg en haar man Kees-Jan is trouwens veel meer dan een bloemenwinkel. Niet alleen biedt Decoretra voor iedere gelegenheid een passende, groene oplossing, er worden ook diverse workshops en bloemschikcursussen gegeven.


Volgens Petra en Kees-Jan is Decoretra toch wel een droom die uitkomt. “Ik geef al zo’n zeven jaar workshops bij mijn schoonouders in Calfven en twee jaar geleden ben ik een bloemistenopleiding gaan volgen, omdat ik het zo ontzettend leuk vond. Ik heb gewerkt bij een bloemist in Steenbergen, maar ik wilde ook iets voor mezelf gaan beginnen. In deze regio had ik door de workshops al een vaste klantenkring en toen dit pand vrij kwam, hebben we de stap gewaagd.” 

Kans

In april dit jaar kregen Kees-Jan en Petra de sleutel van Raadhuisstraat 100 in Hoogerheide. “Het streven was om in mei de winkel te openen, maar Petra werkt ook nog als verpleegkundige in het ziekenhuis en had het door de coronacrisis zo druk, dat we dat uitgesteld hebben. Daardoor hebben we de kans gehad om op ons gemak de winkel naar onze wensen in te richten”, aldus Kees-Jan.

Prachtig

Het pand was voorheen in gebruik als kantoor, maar daar herinnert niets meer aan. Beneden is een prachtige bloemenwinkel verrezen en op de bovenverdieping is een (coronaproof) workshopruimte ingericht. Hier worden regelmatig workshops gegeven, maar ook de bloemschikcursussen. “Momenteel zitten de bloemschikcursussen vol, maar de herfstworkshops gaan binnenkort van start. Hiervoor kunnen mensen zich nu al inschrijven.” 

Gezelligheid

Decoretra straalt met de nieuwe winkel volop gezelligheid uit. En dat is precies wat Petra wil met Decoretra, een combinatie van het woord decoratie en Petra. “Mensen kunnen bij ons terecht voor alledaags bloemwerk binnen ieders budget, van koffieboeketje en hele grote boeketten tot zijdebloemen, bloementaartjes en hortensiapotjes, voor alle bloemen, planten en accessoires zijn ze bij ons aan het juiste adres. We verzorgen ook rouw- en trouwwerk, geheel aan de wens van de klant met veel liefde gemaakt, waarbij bijna alles mogelijk is. Dat maakt het echt persoonlijk. Ook bieden we een bezorgservice in de gemeente Woensdrecht en de Belgische grensgemeenten. Verder is er een webshop, waarbij mensen kunnen kiezen voor bezorgen of afhalen.”

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag: 9.30 uur tot 17.00 uur, maandag gesloten

Meer informatie is te vinden op www.decoretra.nl en www.facebook.com/decoretra.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief