Afbeelding

Duo Re-Creation promoveert naar middenklasse

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - De allereerste wedstrijd van het seizoen gaf show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht een vliegende start. Er werden op zondag 23 april al hele goede resultaten behaald op de wedstrijd gehouden in Etten-Leur. Het duo Michelle Puts en Amanda van den Broek behaalden naast een eerste plaats in hun categorie zelfs meteen een promotie. Dit terwijl zij op deze zondagochtend voor het eerst als duo de vloer op gingen.

Michelle en Amanda, beide woonachtig in Hoogerheide, zijn in 2017 gestart als duo. Ze voeren hun routine uit op muziek van 'Pirates of the Caribean' en overtuigden hiermee op hun allereerste wedstrijd direct de jury. Ze behaalden een score van 85,4, waarmee zij zowel een promotie als een plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen binnen sleepten.

Shows

Naast het duo plaatsten nog 7 andere shows van Re-Creation zich voor dit kampioenschap. Het C-team (bestaande uit Floor, Britt, Laura en Danique), Laura van Hoof, Britt Perdaems, Danique Bruggeman, Shelsey Nordsiek, Michelle Puts en het duo Sidney Prop en Deborah van Bruggen scoorden ook allemaal boven de vastgestelde plaatsingsnorm. Andere leden behaalden nog net geen plaatsingsscore, maar wel hele nette scores. Zo behaalde Floor Daalmans 78,2 punten in de jeugd 3 basis klasse, Amanda van den Broek 77,8 punten in de senior middenklasse en Evelien Jacobs 76,2 punten in de senior topklasse.

Naast de 'dance' onderdelen deden ook een groot aantal leden mee in de categorie 'Twirling 1- of 2-baton'. In dit technische onderdeel laten twirlers vooral zien wat zij kunnen met de baton en ligt de focus minder op de dansbewegingen. In dit onderdeel plaatsten al drie leden zich voor de Nederlandse Kampioenschappen Twirl, namelijk Michelle Puts, Marjolijn Stigter en Evelien Jacobs. Naomi Cloots behaalde een goede score van 1,8 punten in de senior N3 klasse. Debutanten in deze categorie waren Floor, Danique, Britt en Laura die ook al een hele goede twirlroutine lieten zien.

Programma

Volgende wedstrijd op het programma van Re-Creation is de wedstrijd van 21 mei in Vlijmen. Op woensdag 17 mei organiseert Re-Creation een demonstratie-avond, waarop alle gloednieuwe routines zullen worden getoond aan het eigen publiek. Iedereen is dan van harte welkom om te komen kijken. De demonstratie zal starten om 19.00 en duren tot ongeveer 20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief