Afbeelding

BSV A verliest laatste wedstrijd

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In de laatste wedstrijd van het seizoen verloor het eerste avondteam van BSV van Rochade uit Tilburg met 1½ - 2½. In het Brabants kampioenschap voor basisschoolteams in Oosterhout werd De Rode Schouw 1 zevende.

In klasse 1A van de Noord Brabantse kampioenschap was er afgelopen vrijdag een spannende wedstrijd tussen de eerste teams van BSV en Rochade uit Tilburg. Overigens was de wedstrijd om des Keizers baard omdat geen van deze teams meer een promotieplaats zou kunnen bereiken. Maar zoals gezegd gingen de punten mee naar Tilburg. Op het eerste bord verloor René Punt, aan bord 2 speelde Oliver de Hert remise, aan bord 3 verloor Piet Bruys en Henry Groenveld won aan bord 4. Daardoor is BSV A als vijfde geëindigd. Het niet-spelende BSV B moest in klasse 2A toezien dat RSG B haar in de laatste ronde net inhaalde door Staunton A te verslaan. Maar er resteerdein de eindrangschikking een verdienstelijke tweede plaats.

Aanstaande week spelen de zaterdagteams van BSV in zowel de KNSB- als de NBSB-competities. BSV 1 speelt dan tegen Het Witte Paard 3, BSV 2 speelt tegen Staunton 1 en BSV 3 tegen RDS 1.

In het Brabants kampioenschap voor basisschoolteams presteerde de West-Brabantse teams wat minder dan vorig jaar. De Rode Schouw 1 uit Halsteren werd als districtskampioen slechts zevende. De posities van de overige West-Brabantse teams was: Lavoor uit Roosendaal werd 11e, De Montessorischool uit Bergen op Zoom 20e, De Rode Schouw 2 werd 21e en De Rode Schouw 3 werd 23e. 's Schrijverke uit Eindhoven wist het toernooi te winnen. Maar voor alle schakers was het een fantastische dag in Oosterhout.

Het probleem van vorige keer was tussen Aljechin en Freeman. De stand was: Wit: Kg1, Dg5, Te1, Pf5 pi: a2, f2, g2, h2; Zwart: Kg8, Df6, Tb7, Pg6 pi: a7, b6, c4, f7, g7, h7. Aljechin zette zijn tegenstander in 4 zetten mat: 1.Te8+ Pf8 2.Ph6+ Dxh6 [2...Kh8 3.Txf8#] 3.Txf8+ Kxf8 4.Dd8#. Het nieuwe probleem, zie het diagram, komt uit een partij tussen Kveletsky - Roslinsky, zie diagram en de opgave luidt: hoe wint wit?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief