Afbeelding

BSV 1 en BSV 2 winnen, BSV 3 verliest

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen zaterdag won in Breda BSV 1 van Baronie 1 met 6-2. Op dezelfde plaats speelden ook de reserves van beide teams hun match en ook hier ging de overwinning naar de Bergenaren met 5-3.

BSV 3 speelde een tumultueus duel tegen De Oude Toren 1 uit Berkel Enschot en verloor met 5-3. De vrijdag ervoor was de derde en laatste voorronde van het Rapid Kampioenschap en plaatsten Rob Hopman-Been en André van de Graaf zich voor de finale. In het Open Bergs kampioenschap verstevigde René Punt zijn koppositie door te winnen van Henry Groenveld.

De strijd tussen BSV 1 en Baronie 1 in de 3e klasse G van de landelijke klasse is een soort derby. BSV 1 acteert al langer in de landelijke klassen, maar voor Baronie 1 was dit sinds lange tijd weer een debuut. De ploegen stonden ook nagenoeg gelijk in de rangschikking. Op papier waren de Bergenaren misschien favoriet, maar dat moet dan wel in de schaakarena worden bewezen. En bewezen hebben ze het. Het werd een 6-2 overwinning voor BSV 1. Daardoor stijgt dit team nu naar de 4e plaats op respectabele afstand van drie koplopers. De persoonlijke resultaten van de Bergenaren waren: winst voor Semen Minyeyevtsev, Daniel Dharda, Marcel van Herck, Tony Peleman en Erwin Kalle. Remises waren er voor Freek Schouten en Oliver de Hert. Rob Hopman verloor zijn partij.

Zoals al eerder gezegd won ook BSV 2 tegen Baronie 2. BSV 2 stijgt daardoor naar de 2e plaats in de 1e klasse A van de Noord-Brabantse schaakbond. Winst was er voor René Punt, René Paardekam en Henry Groenveld. Remise speelden Angelique Osinga, Hans Nunnikhoven, Ronnie Liekens en André van de Graaf. Ton Hertogs verloor.

BSV 3 speelde in Berkel Enschot tegen De Oude Toren 1 BSV 3 is nu gezakt naar de derde plaats in de 2e klasse A van de Noord-Brabantse schaakbond. Pieter-Jan Demmers en Danny Lindhout wonnen. Jan Haverhoek en Kees de Looff speelden remise. Verlies was er voor Enrique Vilarnau, Alexander van 't Hoff, Piet Bruys en Wesley Hopman.

In de derde ronde van het Rapid Kampioenschap eindigden Rob Hopman-Been en André van de Graaf gezamenlijk bovenaan met 4 uit 5. Dat betekende dat ze zich plaatsten voor de finale. Voor de Rapid finale hebben nu de volgende spelers zich geplaatst: René Punt, Bas van de Putte, Piet Bruys, Angelique Osinga, Henry Groenveld, Rob Hopmans-Been en André van de Graaf. De finale wordt gehouden 14 april op Goede Vrijdag dus.

Het probleem van vorige week kwam van een partij tussen Gerter en Scheipl.De stand was: Wit: Kg1, Dg5, Tc1, Tc7, Lb5 pi: a6, b2, f2, g3, h2; Zwart: Kf8, Db4, Ta8, Th6, Pe7, pi: a7, b6, d4, f7, g7, h3. De opgave luidde: hoe zet wit mat in 3 zetten?. De oplossing is 1.Tc8+ Txc8 2.Txc8+ Pxc8 3.Dd8#

Het nieuwe probleem, zie diagram, komt uit een partij tussen oud-wereldkampioen Aljechin en Freeman. De opgave luidt: hoe geeft wit in vier zetten mat?

BSV speelt op de vrijdagavonden haar interne competitie. Als u eens sfeer wilt proeven, kom dan naar de dependance Sport en Beweging van het Rijks aan de Rijtuigenweg. Er wordt daar vanaf 20 uur gespeeld. De jeugd wordt getraind en spelen hun jeugdcompetitie op de dinsdagavond van 18.30 - 19.30 in het Juvenaat, Pater de Honstraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief