De heren van Cracking Aces waren dit seizoen in topvorm wat resulteerde in deelname aan de finale FOTO: NTKP
De heren van Cracking Aces waren dit seizoen in topvorm wat resulteerde in deelname aan de finale FOTO: NTKP Foto: Jose van der Wegen

Ossendrechtse pokerhelden halen tiende plaats op NK

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

OSSENDRECHT/ERMELO – Tijdens de Finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker is het pokerteam Cracking Aces met drie mannen uit Ossendrecht en één uit Rucphen geëindigd op de 10e plaats. Ben Schot, broer John Schot, Dion van Dooren uit Ossendrecht en Konah Koster uit Rucphen hebben daarmee hun eigen hoge verwachtingen helaas niet kunnen inlossen. Maar top-10 is natuurlijk ook een topprestatie voor een team dat nog maar zo kort bestaat.

Volgens Ben Schot is Cracking Aces twee jaar geleden opgericht. "We spelen nu zo'n twee jaar samen. Het eerste jaar hadden we een andere samenstelling. Toen speelde de broer van Dion, Michiel, nog mee in ons team." In die twee jaar tijd heeft Cracking Aces een bijzondere periode achter de rug. Als enige pokerteam in Nederland slaagde het team er dit seizoen in zich te plaatsen voor alle vier de halve finales in het land. Door heel Nederland deden in totaal 700 teams mee aan de voorronden. Met een plaats in de halve finales was Cracking Aces dus al goed bezig. In totaal was er voor maar 29 teams een ticket voor de finale in Almelo weggelegd. Dat ticket was al in de eerste halve finale binnen, door derde te worden in Olst Wijhe. Cracking Aces haalde ook nog een finaleticket binnen in een andere halve finale, dus dat het team in de finale thuishoorde was op voorhand al wel duidelijk. Het team werd zelfs gezien als de smaakmakers van het seizoen.

Finaledag

In de finale in Ermelo ging het uiteindelijk volgens Ben redelijk goed. "Er werden drie rondes gespeeld, waarbij je als team na drie ronden bij de beste zes moest eindigen. Bij teampoker speel je met vier man in een team, maar wel allemaal aan een andere tafel. Het is zaak om een zo hoog mogelijk puntentotaal te verzamelen. Als je wint krijg je negen punten, de nummer twee krijgt vijf punten en zo lopen de punten af. Na de aardige reeks die we voorafgaand aan de finale speelden hadden we best wel hoge verwachtingen. De eerste twee finalerondes gingen ook best goed. Na twee rondes stonden we op de zesde plaats. Maar in de derde ronde ging het minder goed en haalden we te weinig punten. We zijn daardoor uiteindelijk als tiende geëindigd. Dat is wel teleurstellend voor ons, omdat we hoger hadden ingezet. Maar het is niet anders."

Kick-off

Na de finale in het teampoker, die overigens gewonnen werd door Team Radical, was er de volgende dag nog meer pokergeweld in Ermelo. Ruim 300 spelers namen het toen tegen elkaar op tijdens de kick-off van het Open Nederlands Kampioenschap Poker voor amateurs. Ook de heren van Cracking Aces deden mee aan deze kick-off.

"Het Nederlands Team Kampioenschap Poker is echt een teamsport, deze kick-off is een voorronde voor het nieuwe pokerseizoen." Helaas voor Dion, John, Ben en Konah was ook hier de top-3 een stap te ver. De top-25 was het maximaal haalbare voor de individuele spelers, maar op 300 spelers was dat nog steeds een goede prestatie. Voor de heren van Cracking Aces zit het teampokerseizoen er nu even op, maar de pokerkaarten leggen zij voorlopig niet aan de kant. "We gaan vol goede moed door naar het volgende teamkampioenschap." DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief