Flesjes zijn een veelvoorkomende vorm van zwerfafval
Flesjes zijn een veelvoorkomende vorm van zwerfafval

Woensdrecht sluit zich aan bij statiegeldalliantie

Door: Hanneke Marcelis Actueel

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht heeft zich aangesloten bij de statiegeldalliantie. Daarmee voegt de gemeente zich bij zo'n vijfhonderd Nederlandse en Vlaamse verenigingen, organisaties en bedrijven die samen pleiten voor statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.

De statiegeldalliantie wil met het initiatief zwerfvuil tegengaan en bijdragen aan de duurzaamheid.

Wegwerpmaatschapij

"Als groene gemeente op de Brabantse Wal heeft Woensdrecht haar landschap en natuur hoog in het vaandel staan. De waarde van onze omgeving willen we dan ook koesteren en behouden", laat de gemeente in een verklaring weten. "Helaas leven we in een 'wegwerpmaatschappij' waar alles om gemak draait. Er is een verandering van mentaliteit nodig om onze omgeving schoon te krijgen en houden. Het invoeren van statiegeld op blikjes en (kleine) PET-flessen is een duwtje in de juiste richting op de weg naar een circulaire economie en een duurzame gemeente."

De Statiegeldalliantie vraagt aan de Nederlandse regering om het statiegeldsysteem in 2018 uit te breiden tot blikjes en alle grote én kleine PET-flessen in Nederland. Aan de regeringen van de Belgische gewesten Vlaanderen, Brussel en Wallonië wordt gevraagd om nog dit jaar het statiegeldsysteem in te voeren voor blikjes en alle grote en kleine plastic flessen.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief