Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Het NK staat voor de deur: Scheldeweg drie dagen afgesloten

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Het NK op de weg staat voor de deur. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli razen de wielrenners hun rondes door Hoogerheide. De Scheldeweg is daarom tussen de Onderstal en Ossendrechtse weg het hele weekend afgesloten.

Het NK is een groot evenement wat twee dagen lang plaats vindt. Het is dan ook onvermijdelijk dat weggebruikers hier hinder van ervaren. Om de overlast tot een minimum te beperken, heeft de gemeente Woensdrecht een overzichtelijk overzichtspagina gepubliceerd waar te lezen is wanneer welke delen van het dorp zijn afgesloten. De gemeente benadrukt dat inwoners te allen tijde hun huis kunnen verlaten.

Route

De wielrenners komen de gemeente binnen via de Langeweg. Zij rijden dan via de Rijzendeweg, Fortuinstraat, Onderstal naar de Scheldeweg. Daar ligt ook de finish. De lokale ronde gaat via Putseweg, Sportlaan, Kooiweg, Verlengde Duinstraat, Wouwbaan, Zandfort, Doelstraat, Bossestraat terug richting de Langeweg. Die wegen gaan zaterdag om 11.30 dicht. Op zondag sluiten ze om 10.00 uur. 

Zodra de renners op de plaatselijke ronde van 11 kilometer rijden, passeren zijn ongeveer om het kwartier. Als de coureurs voorbij zijn kunnen inwoners aansluiten in de rijrichting van de renners en zo snel mogelijk het parcours verlaten. Verkeersregelaars zullen het verkeer begeleiden. Mogelijk moeten inwoners dus enkele minuten wachten voordat het parcours vrij is, maar daarna kunnen ze gewoon weg.

Bezoekers

Wil je het NK op de weg bezoeken? Ga dan naar de site van het NK en bekijk hoe laat de wielrenners op zaterdag en zondag in Hoogerheide worden verwacht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief