Logo internetbode.nl/woensdrecht

WVS beklimt Mont Ventoux tijdens ColSensation

OSSENDRECHT – Het werkvoorzieningsschap, ook wel beter bekend als de WVS, staat voor een nieuwe uitdaging. Met 19 deelnemers wil het al fietsend en wandelend de Mont Ventoux op, een berg met een hoogte van ongeveer 1.912 meter. Naast het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF willen de collega’s van de WVS samen een sportieve prestatie neerzetten. 15 september klimmen ze gezamenlijk de Mont Ventoux op. DOOR MAARTEN ELST Elke deelnemer leeft op zijn of haar manier al naar 15 september toe, de dag dat het moet gaan gebeuren. “Sommigen zijn bloedje fanatiek”, lacht Mart de Wit, één van de fietsers van het team.

Bedrijfsongeval
Zo’n tien maanden geleden, vlak na de afloop van de vijfde editie van de ColSensation, is het plan gaan rollen. “Ik heb het vorig jaar meegemaakt”, vertelt Adrienne Ogier, projectleider bij de WVS. “Ik vond het mooi om te zien en goed georganiseerd. Ik vond het eigenlijk wel iets voor onze collega’s. Een gezamenlijke sportactiviteit.” Het idee om gezamenlijk te trainen pakte toch wat anders uit. “Het bleek dat sommigen van ons al fanatieke sporters waren”, vult De Wit aan. “Zo bleek Stan Dielemans, een van onze teamgenoten, een begenadigd speerwerper te zijn. Zo ben je dus collega, maar zo ben je dus ook met elkaar aan het sporten.” De Wit kwam zelf bij de WVS terecht na een bedrijfsongeval. “Het beeld wat men over de WVS-medewerkers soms heeft, is dat het mensen zijn die de hele dag op een hark hangen en niet veel kunnen”, aldus Ogier. “Mede met deze sportprestatie kunnen deze personen van dit imago afstappen. We krijgen al veel positieve reacties binnen in ieder geval!”
Mont Ventoux
In totaal bestaat het WVS-team die deelneemt aan de ColSensation uit 21 deelnemers. Vijftien daarvan zullen al wandelend de Mont Ventoux beklimmen, terwijl vier fietsers maar liefst drie keer de bekende berg zullen beklimmen. Ook neemt de WVS een vrijwilliger en een supporter mee. “Ik zal van tevoren zeker nog een aantal keer trainen”, lacht De Wit, één van de vier fietsers. “Vooralsnog houden we het bij deze 19 sporters”, vertelt Ogier. “Er wilden er zeker nog een paar meedoen, maar die zijn nu hard aan het trainen voor volgend jaar.” De WVS betaalt het geld voor de inschrijving, vervoer naar Zuid-Frankrijk en verblijf zorgen. De deelnemers moeten op hun beurt allemaal voor minstens 500 euro aan sponsorgeld binnen zien te halen. Ogier: “Dat gaat niet altijd even makkelijk, maar we komen er wel”
8.800 euro
In aanloop naar de ColSensation op 15 september aanstaande houdt het WVS-team nog onder meer een gezellige bingomiddag en een veiling. Beide activiteiten zijn bedoeld om het totale bedrag, dat op het moment van schrijven de 8.800 euro is gepasseerd, zo hoog mogelijk te laten eindigen. “Om de zoveel tijd hebben we een bijeenkomst voor de ColSensation en dan maken ze de ranking bekend”, vertelt De Wit. “Sommigen van onze groep vinden het heel belangrijk dat we bovenaan die ranglijst staan. Het is fijn om hun enthousiasme te zien, maar uiteindelijk wordt het geld van alle groepen bij elkaar gelegd voor een totaalbedrag.” Zaterdag 26 augustus staat de bingomiddag op het programma in Vaartveld 12 in Roosendaal. De vorige keer trok de middag ruim zeventig bezoekers wat een aardig centje voor het team opleverde. Precies een week later, op zaterdag 2 september, vindt er een veiling plaats. “Iedereen is vanaf ongeveer 14:00 van harte welkom bij Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. Er zijn genoeg leuke prijzen te winnen.”<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895852232-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief