Heel Scouting Hoogerheide in Bobbejaanland.
Heel Scouting Hoogerheide in Bobbejaanland.

Gezamenlijk zomerkamp ter ere van 60-jarig jubileum Scouting

HOOGERHEIDE - In de eerste week van de zomer vakantie gaan de speltakken van Scouting Hoogerheide altijd op zomerkamp. De Bevertjes voor een weekend, de Welpen voor 6 dagen en de Scouts en Explorers trekken er voor een week op uit. De oudste speltak, de Pivo’s zijn vaak al leiding bij een jongere speltak en zij gaan na terugkomst als leiding zelf nog een week met elkaar op avontuur. Niet alleen de duur, maar ook de bestemmingen variëren altijd. Zo niet dit jaar. Alle speltakken vertrokken dit jaar naar kampterrein de Hooge Rielen in Kasterlee (België) voor een gezamenlijk zomerkamp ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Scouting Hoogerheide.


Gedurende het hele jaar zijn er extra acties gehouden om geld in te zamelen voor de reis in een grote touringcar en leuke activiteiten gedurende de kampweek. Het kampterrein waar we met 113 man terecht zouden kunnen was niet eenvoudig te vinden en was al anderhalf jaar van te voren vastgelegd. De 3 jongste speltakken verbleven ieder in een eigen gebouw en de oudere speltakken hadden elk een eigen kampterrein in het park de Hooge Rielen, waar ook tal van andere scouting- en jeugdgroepen verbleven. Ook het bestuur ging dit jaar mee op kamp om de speltakken te ondersteunen. Op zondag werd het kamp officieel geopend. Het thema van het kamp was Harrie Potter en iedereen had zich prachtig in Harrie Potter thema kleding gehesen. Daarna heeft elke speltak zijn eigen programma gevolgd. Zo waren er hikes en speurtochten, een kanotocht en klimparcours, stadstochten naar Antwerpen en Leuven en een uitstap naar de Ardennen, een bezoek aan waterpark Hydrodoe en op woensdag bracht de hele groep op de fiets een bezoek aan Bobbejaanland. De hele week was zonovergoten dus er is ook gezwommen in zwembad en zwemvijver en we speelden levend zeeslag. De Explorers hadden van pionierhout een stelling met emmers gebouwd. Het bezorgde iedereen een nat pak en heel veel lol. Op de donderdag is er groots uitgepakt met een luxe barbecue voor het hele gezelschap in themakleding.

Terugblikken
Helpt u ons terugblikken op 60 jaar Scouting Hoogerheide?
Nu ook de Pivo’s weer terug zijn van hun kampweek in de Ardennen is Scoutingseizoen 2017-2018 ten einde. In september wordt het nieuwe seizoen traditiegetrouw geopend met de groepsdag en een kampvuur. Hierbij wordt er teruggeblikt op het zomerkamp en op het 60-jubileumjaar. De organisatie van deze dag wil tevens terugblikken op 60 jaar Scouting Hoogerheide. Daarom vragen we iedereen die ooit lid was van Scouting Hoogerheide en in het bezit is van uniek fotomateriaal en informatie of mooie verhalen en anekdotes deze met ons te delen. Dat kan door een e-mail te sturen naar pr@scoutinghoogerheide.nl.
Alvast hartelijk dank! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief