F-35
F-35 (Foto: Commons Wikimedia)

Provincie investeert in toekomstig onderhoud F-35 op vliegbasis Woensdrecht

WOENSDRECHT - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gaan een lening verstrekken van bijna 1,7 miljoen euro voor OneLogistics, als onderdeel van een bijdrage van in totaal 5 miljoen euro van de ministeries van Defensie en Economische Zaken en Klimaat.


Over ongeveer een jaar nemen Europese landen de F-35 in gebruik, waarna de onderhoudswerkzaamheden aan dit nieuwe gevechtsvliegtuig op vliegbasis Woensdrecht beginnen. Dankzij de lening kan OneLogistics zich hierop voorbereiden, bijvoorbeeld door de benodigde ict aan te schaffen en mensen op te leiden.

OneLogistics wordt verantwoordelijk voor het logistieke deel van het onderhoud: het opslaan, verzenden en beheren van reserveonderdelen. OneLogistics is een samenwerkingsverband met partners als Nederlandse logistieke bedrijven en kennisinstellingen (topsector logistiek) en de ministeries Economische Zaken en Klimaat en Infrastructuur en Waterstaat.

De publieke en private partijen spannen zich gezamenlijk in om de economische waarde van de aanschaf van de F-35 te vergroten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief