Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Koningsdag: dit is er te doen in Woensdrecht en Hoogerheide

WOENSDRECHT/HOOGERHEIDE - In alle kernen van de gemeente Woensdrecht wordt Koningsdag dit weekend uitgebreid gevierd. En dus ook in Hoogerheide en Woensdrecht. Lees hier het volledige programma! De Oranjerit is dit jaar op 5 mei.

Vrijdag 26 april

19.00u Straattekenen. Op vrijdag 26 april mogen de kinderen t/m 12 jaar weer naar hartenlust straattekenen. Voor de kinderen uit Woensdrecht en Hoogerheide vindt dit plaats op het plein voor het gemeentehuis MFC Kloosterhof. En je kunt bij ons een pakje kleurstoepkrijt kopen. De prijsuitreiking is rond 20.00 uur.

Zaterdag 27 april

9.00u Klokgelui / Vlaggen. Versierde Fietsen. Alle kinderen kunnen hun fietsen, steppen, wandelwagens enz. feestelijk versieren. Rond de klok van 10.00 uur komen we aan bij het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide.

9.30u Dr. v.d. Karplein, Hoogerheide. We zullen onder begeleiding van muziekvereniging de Scheldezonen en harmonie Aurora om 9.30 uur starten. Route: Dokter v.d. Karplein, Bijentiende, Nijverheidstraat, Duinstraat, Heistraat, Semmelweissstraat, St. Lucasplein, Flemingstraat, Raadhuisstraat, Ouwe Raedthuysplein.

13.00u Fietspuzzeltocht. Het is een tocht voor jong en oud waarin een bepaald wedstrijdelement is gebouwd. U kunt individueel of in groepjes van 2-6 personen inschrijven vanaf 13.00 uur in MFC Kloosterhof.

13.00u Fotowandeltocht. Aan de hand van foto’s leiden wij u door het dorp. Inschrijven voor deze fotowandeltocht is mogelijk vanaf 13.00 uur in MFC Kloosterhof, waar de start en finish is. De tussenstop van de Fietspuzzeltocht en Fotowandeltocht zal bij Sport & Slankstudio zijn.

13.00u De Regiofietstocht. Vanaf 13.00 uur kunt u een routebeschrijving komen halen in MFC Kloosterhof. U kunt op eigen gelegenheid deze fietstocht (ca 40 km) rijden. U kunt tot 14.00 uur inschrijven voor bovengenoemde tochten.

13.00u Kindervrijmarkt. De kindervrijmarkt is op het plein voor MFC Kloosterhof. Vanaf 12.00 uur kunnen de dekens en tafeltjes worden opgesteld.

13.00-16.00u Oud-Hollandse spelen. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je meedoen aan de Oud-Hollandse spelen in MFC Kloosterhof te Hoogerheide.

16.00u Rad van Avontuur. Als afsluiter van de middagactiviteiten van Koningsdag wordt het Rad van Avontuur gespeeld. Bij deelname aan verschillende activiteiten op deze Koningsdag ontvangt u tegoedbonnen.

Zondag 5 mei

13.00u Oranjerit. Een echte autopuzzelrit met vragen en opdrachten waarbij je goed moet nadenken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meerijden? Als inwoner van de Gemeente Woensdrecht kunt u inschrijven t/m 28 april via onze website www.sofnieuws.nl. De eersten zullen om 13.00 uur starten vanaf Café Zaal Boulevard, Raadhuisstraat 119 te Hoogerheide. De prijsuitreiking en uitleg is de zelfde avond in Café Zaal Boulevard om 20.00 uur.

www.sofnieuws.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief