eikenprocessierups-1
eikenprocessierups-1

Woensdrecht kan bestrijden eikenprocessierups niet alleen aan

HOOGERHEIDE - Ook in de gemeente Woensdrecht loopt het de spuigaten uit met de eikenprocessierups.


“Het is dit jaar niet bij te houden”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. “De overlast is groot.” De gemeente heeft in april bomen langs doorgaande routes preventief laten behandelen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Nu loopt een team van de buitendienst voortdurend rond om rupsen en hun nesten weg te branden en op te zuigen. “We hebben onze inzet vorig jaar verdubbeld ten opzichte van 2017. Toen hebben we het goed onder controle kunnen houden, maar dit jaar kunnen we het niet aan met onze eigen mensen. Het heeft een enorme vlucht genomen.”

Extern

De gemeente heeft daarom een externe partij gevraagd te helpen. Mensen die bomen met de rupsen zien kunnen dat melden via de servicelijn. De gemeente breng de meldingen in kaart en kijkt welke prioriteit verdienen.

Brandhaartjes

Het gaat bijvoorbeeld om bomen langs schoolroutes, bij verzorgingshuizen, openbare gebouwen en op plekken waar veel mensen komen. “We moeten het binnen de perken zien te houden.”

Het weer van de afgelopen weken heeft niet meegewerkt. Door de regen en wind zijn veel nesten verwaaid en met de warmte van de afgelopen dagen komen de rupsen bovendien naar beneden. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen jeuk en irritaties op de huid veroorzaken. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief