Anton Mandos vertelt verder…, in Huijbergen
Anton Mandos op pad voor Artsen zonder Grenzen in Burundi.
Anton Mandos op pad voor Artsen zonder Grenzen in Burundi. (Foto: Collectie Anton Mandos)

Anton Mandos vertelt verder…, in Huijbergen

  Sport en Vereniging

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek sinds jaar en dag tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd.


Vorig jaar vertelde Wino Paas, bijgestaan door wandelmaatje Maij Boden, voor een geestdriftig publiek over zijn grenzeloze wandeldrift. De spreker van dit jaar, Anton Mandos, staat eveneens garant voor een middag luisterplezier. Op woensdag 23 september a.s. gaat hij daar vanaf 14.00 uur in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, voor zorgen.

Artsen zonder Grenzen

Anton Mandos, geboren in Boxtel, maar sinds jaren wonend in Kinrooi, Vlaanderen, heeft na zijn pensionering zijn kennis en kunde op radiogebied ingezet ten bate van Artsen zonder Grenzen. Zowel vanuit het hoofdkwartier in Brussel als op uiteenlopende locaties in de Derde Wereld helpt hij mensen in nood.

Geen onbekende

Voor Huijbergen is Anton overigens geen onbekende. Twee jaar geleden heeft hij ons al eens mateloos weten te boeien met zijn lezing over het veldwerk voor Artsen zonder Grenzen. Het was duidelijk: hij had nog veel meer verhalen in petto en dus vonden we toen al dat hij beslist terug zou moeten komen. Op woensdagmiddag 23 september is het zover en vertelt Anton verder, een buitenkans voor ieder die de eerste lezing heeft moeten missen!

Van harte welkom

Ieder die een boeiende middag wil beleven, is dan van harte welkom! De speelse lezing Anton vertelt verder…begint in De Kloek om 14.00 uur. Hij duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur. De netto-opbrengst komt ten goede aan Artsen zonder Grenzen.

Let op! In verband met de corona-pandemie dienen belangstellenden zich vooraf per e-mail of telefonisch aan te melden en wel uiterlijk 22 september bij Joop de Krom: joopdekrom@ziggo.nl of 06-38221099. Verder vindt bij binnenkomst een beknopte gezondheidscheck plaats.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief