Rens Schalk winnaar in de categorie 13 en 14 jaar.
Rens Schalk winnaar in de categorie 13 en 14 jaar. Foto: John vermeeren

Cyclocross Sporting Oekel weer succes met Rens Schalk als winnaar

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Zondag 8 december is voor het tweede jaar de traditionele decembercross verreden op de Tiggeltseberg te Rijsbergen. De weersomstandigheden waren zwaar en dat maakte dat er bij de cyclocross spectaculaire strijd was te zien.

Het parcours was na de eerste ervaringen in 2018 op details nog aangepast met wat hindernissen. In totaal zijn er 11 categorieën van start gegaan met een totaal van ruim 250 deelnemers. Daarbij kwamen ook Rijsbergse deelnemers en eigen leden van Sporting Oekel aan de start.

Verrassend was de overwinning bij de categorie 13 en 14 jarigen. Daar wist Rens Schalk uit Rijsbergen de overwinning te pakken voor eigen publiek. Zijn tweede overwinning dit seizoen. Kai Jochems werd in zijn categorie 18e, Machiel Jochems 17e en Dennis Hereijgers 21e. Van de leden van Sporting Oekel reed verder Anton Graumans naar de 7e plaats en good old Ad Hereijgers werd na een val nog veertiende.

Het bestuur van Sporting Oekel kijkt voor het tweede jaar terug op een geslaagd evenement en is blij met de locatie bij de kinderboerderij de Leijhoeve en dankt ook de sponsoren en alle grondeigenaren, die hun terrein voor de cyclocross ter beschikking stellen.

Jubileum

Hiermee sluit Sporting Oekel het seizoen 2019 sportief af en wordt nu al uitgekeken naar het jaar 2020. Dit jaar wordt een bijzonder jaar, omdat Sporting Oekel in 2020 haar jubileum viert. Dat zal uitgebreid worden gevierd, waarbij wordt stilgestaan bij alle wielertalenten die de club heeft voortgebracht. Alle oud-leden zijn hierbij van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief