'Thuiswerken? De maatschappij wordt nu wel wakker geschud'
Ivo van Hassel: 'Bedrijfsbreed mis ik de persoonlijke gesprekken met collega’s'
Ivo van Hassel: 'Bedrijfsbreed mis ik de persoonlijke gesprekken met collega’s' (Foto: Ivo van Hassel)

'Thuiswerken? De maatschappij wordt nu wel wakker geschud'

KLEIN ZUNDERT - Ivo van Hassel uit Klein Zundert werkt sinds de uitbraak van het coronavirus in maart deels thuis en deels op kantoor bij zijn in Rotterdam gevestigde werkgever ECT Containeroverslag. Dat heeft volgens hem zo zijn voor- en nadelen.


Officieel is hij business consultant. In de praktijk betekent dit hij zich voor het bedrijf in de breedste zin van het woord bezighoudt met projectmanagement. Ivo van Hassel vertelt aanvankelijk fulltime thuis te hebben gewerkt. “Inmiddels werk ik drie dagen per week op de zaak en twee dagen thuis. Op zich gaat dat laatste redelijk goed. Via de computer kan ik overal bij.” 

Beperkingen

Het vergaderen in teamverband - ‘we werken zowel intern als extern veel in teams’ - verloopt volgens Ivo van Hassel ook online effectief, al loopt hij naar eigen zeggen eveneens tegen beperkingen aan. “De uitleg van een tekening bijvoorbeeld gaat veel gemakkelijker wanneer je met iemand aan tafel zit. Een snelle schets op een stukje papier geeft vaak meer duidelijkheid dan woorden. Daarnaast is er veel minder informele interactie. Het koffiepraatje, zeg maar. Bedrijfsbreed mis ik de persoonlijke gesprekken met collega’s van technische-, commerciële- en juridische afdelingen.” Als voordeel van het thuiswerken noemt Ivo van Hassel de tijdwinst. “In het andere geval rij ik zo’n 200 kilometer per dag.” Van één ding is hij overtuigd: “Door het hele coronaverhaal wordt de maatschappij nu wel wakker geschud als het gaat om thuiswerken. Dat geldt voor zowel personen als bedrijven.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>