Foto: Platform Breda Maakt Mij Blij

Al 10.000 plantjes van kwekerij Lowgardens gered van container

WERNHOUT - De jongste actie van Breda Maakt Mij Blij laat wederom zien dat Brabant en haar inwoners graag ondernemers steunen in deze gekke tijd. Het platform kwam in actie voor Peter Vanlaerhoven en Pascale Matthijssen van kwekerij Lowgardens uit Wernhout en wist al bijna 10.000 bijzondere planten te redden van vernietiging. Dat is ver boven verwachting, maar er zijn nog een paar planten over. Red jij de laatste sets?


Peter van Kwekerij Lowgardens is ervan onder de indruk; dat er zoveel mensen in actie komen om zijn plantjes én zijn bedrijf te redden. “We wilden eigenlijk 800 setjes van vijf planten verkopen met Breda Maakt Mij Blij. Inmiddels zitten we op 2.000 sets, dat zijn 10.000 planten. Nu willen we doorknallen ook: als de laatste 200 sets ook besteld worden, is ons bedrijf echt gered. En de plantjes hoeven dan niet de container in, maar krijgen een fijn thuis. Dat heeft ook weer impact op de natuur in Brabant.”

Bijzondere bestellingen

De bestellingen komen uit heel Brabant: een hoop tuinen worden met het voorjaarsweer opgeknapt. De meest bijzondere bestelling kwam van een bedrijf dat ruim 800 man personeel een setje van vijf plantjes cadeau geeft. Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij hoopt dat dit andere ondernemers inspireert. “Dit is een te gek voorbeeld van hoe je in één keer je personeel, Peter en Pascale én de natuur heel erg blij maakt.”

Persoonlijk bedanken

Een kleine 200 sets van vijf planten wachten nop op een nieuw thuis. Via www.bredamaaktmijblij.nl kun je de plantjes nog tot 12 uur op vrijdag 2 april bestellen. Voor 17,50 euro vrolijk je je tuin op met planten in de categorieën Bloemetjes & Bijtjes, Eet Smakelijk en Vogelvriendelijk. Op zaterdag 3 april is de pick-up bij Brouwerij Frontaal aan de Liniestraat 31 in Breda. Peter en Pascale zullen daar zelf de plantjes overhandigen. Peter: “We zijn zo verschrikkelijk blij met alle bestellingen. Het liefst wil ik iedereen persoonlijk bedanken.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief