Afbeelding
Foto: Christina Schmid - Pixelio

Katten camping Fort Oranje op zoek naar nieuw onderkomen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Een nieuw baasje en een nieuw onderkomen. Voor een dertigtal achtergebleven katten op de Rijsbergse camping Fort Oranje wordt er momenteel naarstig naar gezocht.

Dierenopvangcentrum Breda en de Dierenbescherming trekken zich het lot van de achtergebleven en rondzwervende katten op camping Fort Oranje aan. Samen met de gemeente Zundert willen zij ervoor zorgen dat deze dieren elders worden opgevangen of herplaatst.

Oproep

Een deel van de katten die nu rondzwerven op camping Fort Oranje, is tam en kan via Dierenopvangcentrum Breda bij een nieuw baasje geplaatst worden als huiskat. Er leven echter ook katten op de camping die verwilderd zijn. Voor deze groep dieren zoekt de Dierenbescherming leefplekken op bijvoorbeeld maneges, (zorg)boerderijen of bij dierenvrienden die buitenaf wonen en de katten een goed onderkomen en verzorging willen bieden. Alvorens de katten bij nieuwe baasjes geplaatst worden, krijgen ze eerst een medische check-up.

Contact

Dierenopvang Breda zorgt voor de herplaatsing van de tamme katten. Via www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-breda kunnen geïnteresseerden alvast kennismaken met de katten. De herplaatsing van de verwilderde katten verloopt via het regiokantoor van de Dierenbescherming in Zuid-Nederland, bereikbaar via het e-mail adres regiozuid@dierenbescherming.nl of telefoonnummer (088) 811 35 00.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief