Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Boombakken krijgen hun plekje in Molenstraat in Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Met het vorderen van de herinrichting van de Molenstraat in Zundert is ook de tijd aangebroken dat het groen een plaats krijgt. Vrijdagmiddag zijn de eerste zogeheten boombakken geplaatst die de straat verder aankleden. In totaal moeten er 49 boombakken komen met daarin bomen die geselecteerd en/of gekweekt zijn door vijf Zundertse kwekers."De Molenstraat is van Zundert en dat willen we laten zien, ook in de uitstraling", zo maakte wethouder Patrick Kok reeds eerder duidelijk. "Samen met de coöperatieve vereniging Treeport Zundert zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om het groen in de straat te brengen en tegelijkertijd flexibel te kunnen zijn als het gaat om grote evenementen en de bomen even uit het straatbeeld moeten. Zoals bij het Corso. De oplossing vonden we in de verplaatsbare boombakken."

Zundertse kweek

De boomsoorten die in de Molenstraat komen te staan zijn botanisch interessant of hebben een directe binding met Zundert omdat ze hier gekweekt zijn. Zo ontstaat een heuse bomentuin in de gemeente Zundert. Vijf Zundertse kwekers en leveranciers dragen bij aan de levering van de 49 bomen. De vijf Zundertse kwekers zijn: Boot & Dart, Boomkwekerij Richard De Bie, Boomkwekerij Bömer, Special Plant Zundert en Trendy Green Design. Het plaatsen van de boombakken gebeurt in volgorde van de diverse werkfases in de Molenstraat. Nadat aannemer Krinkels een fase heeft afgerond zullen er steeds bomen bij komen.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief