Goed berijdbaar parcours. FOTO TRAPPISTENTRAPPERS
Goed berijdbaar parcours. FOTO TRAPPISTENTRAPPERS Foto: TT

Trappistentrappers tegen de wind in

Sport en vereniging

ZUNDERT - Dat Trappistentrappers in het algemeen over behoorlijke wilskracht beschikken bleek opnieuw bij het slechte weer van afgelopen zondag. De sterke wil om op bed te blijven liggen won het vrij gemakkelijk van het zwakke lichaam dat er nog even aan dacht om te gaan fietsen. Ook wel begrijpelijk met die dreigend donkere wolken en onstuimige wind op de vroege ochtend.

Dat wil overigens niet zeggen dat er helemaal niet gefietst werd, sommigen laten zich nooit tegenhouden. Het weer viel uiteindelijk nog wel mee. De wegploeg ging in eerste instantie met zeventien personen van start maar al snel sloten nog een drietal leden zich hierbij aan. Ze bleven in één groep rijden met een aangepast tempo van iets boven de 30 gemiddeld zodat allen goed mee over konden. De sterkste renners op kop, de wat minder sterke renners uit de wind houdend. Op deze wijze werden de 76 kilometers van de Winterronde zonder problemen afgewerkt en stonden ze op tijd weer terug bij Van T waar ze door onze jarige gastvrouw Nicole getrakteerd werden op een lekkere koffiekoek.

Veldrijders

Een tiental veldrijders van onze club waren in Brecht present. Op de fiets heen en terug, samen goed voor zo’n 65 km, was prima om te doen. De regen van voorgaande nacht had nauwelijks invloed gehad op het parcours, het lag er nog goed berijdbaar bij, een behoorlijk gedeelte was trouwens toch al over verharde weg. Een aardige rit met enkele hele leuke technische stukken erin.

Ook in Ossendrecht en in Alphen werden enkele van onze leden gesignaleerd. De parcoursen aldaar lagen er al evengoed bij zodat ook daar prima gefietst kon worden tot grote tevredenheid van onze deelnemers.

Fiets

Voor de liefhebbers nog een interessant weetje tussendoor: het blijkt dat het woord ‘fiets’ dateert uit de Eerste Wereldoorlog en is afgeleid van het duitse woord ‘viez’ (uitspreken als viets) wat zoveel als ‘vervanging’ betekent. In de oorlog werd de fiets namelijk ingezet als vervanging van het paard en de Duitsers noemde het uit gekkigheid (want zo waren die Duitsers) Vice-Pferd; vervangpaard. Dit gezegd hebbende weet u ook meteen waar het ‘stalen ros’ vandaan komt.

Programma

De wegploeg vertrekt zondag 18 november om 9.00 uur, al dan niet in twee groepen.

De veldrijders worden verwend met zoveel keuze, een toertocht in Minderhout op zaterdag 17 november en maar liefst drie tochten op zondag 18 november. Een in Zoersel, een in Kalmthout en een in Galder. De meeste van onze leden zullen ongetwijfeld in Galder aan de start verschijnen. Deze groep richting Galder vertrekt om 8.30 uur bij café van T en volgt de route door de Molenstraat en Bredaseweg zodat onderweg onze leden kunnen aansluiten zonder eerst naar Wernhout te moeten rijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief