Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief de Bode

Verdachten overval Willem Passtoorsstraat aangehouden

Door: Guus Arnouts Politie

ZUNDERT - De politie heeft mogelijk de twee mannen aangehouden die gezocht werden voor de overval op een krantenbezorger in Zundert afgelopen zaterdagochtend. Eén verdachte is aangehouden nadat hij herkend werd op het station van Emmen, de ander bleek al vast te zitten. 

Het gaat om twee jongemannen van 17 en 19 zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

De twee mannen werden gezocht voor de laffe overval op een krantenbezorger die in de Willem Passtoorsstraat zijn ronde deed. De telefoon, portemonnee en het paspoort van het slachtoffer werden daarbij gestolen. Een bewoonster hoorde het gegil van de man. Zij riep de overvallers nog na, die opgeschrikt op hun fiets sprongen en richting de Kapellekeweg reden. De krantenbezorger is uiteindelijk met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Intensief onderzoek
Na de overval startte de politie direct een onderzoek en woensdag gaf de Officier van Justitie toestemming om beschikbare beelden van de daders te verspreiden. Die snel op social media gedeeld en verder verspreid werden. Eén van de verdachten werd herkend toen hij bij het station van Emmen zat meldt de politie. Na zijn aanhouding bleek zijn handlanger zich al op het politiebureau te bevinden wegens een andere zaak. De recherche is nu volop bezig met het verdere onderzoek.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief