Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Mogelijke schietpartij Kalsdonk blijkt loos alarm, maar politie erg blij met melding

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagavond massaal uit moeten rukken voor een mogelijke schietpartij in Roosendaal. Na onderzoek lijkt het erop dat dit loos alarm was. Toch wil de politie benadrukken dat ze erg blij zijn met de alerte buurtbewoner die de melding maakte. “Voor het zelfde geld was er wél wat aan de hand geweest.”

De politie kreeg maandagavond een melding binnen over een mogelijk schietpartij aan de Kalsdonksestraat. Meerdere buurtbewoners zouden iets gehoord hebben, maar de politie geeft aan geen aanwijzingen voor een schietpartij te hebben gevonden. “Er zijn geen hulzen gevonden of kogelinslagen. Zelfs op camerabeelden is niets te zien. We hebben alleen een melding van een getuige,” laat een politiewoordvoerder weten. De politie heeft daardoor geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk is geschoten. De woordvoerder laat weten dat de politie vandaag nog wel onderzoek gaat doen in de wijk.

Ondanks het loze alarm is de politie blij met de melding. “Voor hetzelfde geld was er wél wat aan de hand geweest en had niemand gebeld,” vertelt de woordvoerder van de politie. Daarom wil hij op het hart drukken dat men altijd moet bellen bij verdachte situaties. 

De wijk Kalsdonk staat momenteel op scherp na de schietpartij eerder deze maand. Op vrijdag 3 maart werd er in de wijk op klaarlichte dag geschoten. Hierbij raakte een 19-jarige Roosendaler gewond. Naar aanleiding van het schietincident heeft de gemeente extra maatgelen genomen, zoals het plaatsen van extra camera’s in de wijk.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief