Afbeelding
Foto: Koen Mol

Inwonersondersteuning Roosendaal helpt je op weg

Door: Eduard van Elsacker Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Inwoners uit Roosendaal kunnen met hun vragen over welzijn, zorg, geld en wonen terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. De ondersteuning is gratis en er is geen verwijsbrief nodig. Nadine Schut en Ellen Mey-Werneri helpen inwoners uit Roosendaal op weg.

Elke vraag is anders

Nadine Schut: “Na de aanmelding gaan we eerst in gesprek en brengen de situatie in kaart. We kijken samen naar gezondheid, relaties, wonen, werk en de financiële situatie. Hoe gaat het op dit vlak? Heb je hier iets in nodig? Daarna kijken we wat iemand zelf kan doen en wat er aan ondersteuning nodig is. De één is al geholpen met een wekelijks huisbezoek door een vrijwilliger, de ander wil naar een inloop met gezellige activiteiten.”

Eén aanspreekpunt

Ellen Mey-Werneri: “Bij de ondersteuning werken we veel samen. Zo kunnen we hulp inschakelen van de gemeente, de woningbouwvereniging, de ouderenzorg, de politie, de geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling. In Roosendaal weten we elkaar goed te vinden. Voor inwoners is het fijn dat er één aanspreekpunt is en ze altijd zelf de regie houden.”

Ondersteuning nodig?
Kom naar het inloopspreekuur in jouw wijk of dorp of neem contact met ons op. T: 0165 750050, E: contact@ioroosendaal.nl I: www.inwonersondersteuningroosendaal.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief