Gemeenschapshuis Agora in Rucphen
Gemeenschapshuis Agora in Rucphen Foto: Addo Sprangers

Extra openstelling dorpshuizen in gemeente Rucphen krijgt geen vervolg

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - De extra openstelling van dorpshuizen in de gemeente zal geen vervolg krijgen. Volgens de Gemeente Rucphen is hiervan in de voorbije periode niet of nauwelijks gebruikgemaakt.

In de wintermaanden vond er een pilot plaatsen waarbij de dorpshuizen in Zegge, Rucphen en Sprundel een dag in het weekend extra open gingen. De exploitanten werden voor de extra kosten gecompenseerd. Door de extra openstelling wilde de Gemeente Rucphen inwoners helpen te besparen op hun energiekosten door zowel doordeweeks als in het weekend een warme plek te bieden. Hier werd echter niet of nauwelijks gebruik van gemaakt. Om die reden krijgt de weekendopenstelling geen vervolg. 

Geen noodzaak

“Door een extra openstelling van de dorpshuizen in de laatste drie weekenden van januari en de eerste van februari, boden we zowel doordeweeks als in het weekend een alternatief aan mensen die door deze hoge energielasten thuis de kachel liever niet aan wilden zetten,” aldus de Gemeente Rucphen. “ Daarnaast bood het onze inwoners de mogelijkheid voor extra ontmoeting en verbinding. Gedurende de vier weekenden dat de drie dorpshuizen extra open waren, was er enkel toeloop van bezoekers op de momenten dat er buiten de vrije inloop om extra activiteiten werden georganiseerd. Gezien deze resultaten zien we als Gemeente Rucphen op dit moment geen noodzaak om dit initiatief door te zetten.”

Vrijwilligers

De Gemeente Rucphen spreekt haar dank uit aan de vrijwilligers die het initiatief belangeloos in hun vrije tijd mogelijk hebben gemaakt. Gedurende vier weekenden waren de dorpshuizen in Zegge, Rucphen en Sprundel dankzij die vrijwilligers en een compensatieregeling van de Gemeente Rucphen extra geopend.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief